TPS levert gebruiksgemak door design: Auto-Fill linerzakken

TPS Rental Systems Auto-Fill Liquid Liner System

TPS levert gebruiksgemak door design: Auto-Fill linerzakken

Ruim twintig jaar al levert TPS Rental Systems met haar vouwbare IBC-containers met linerzakken voor vloeistoffen hét kostenbesparende alternatief voor rigide IBC-containers met een kooiconstructie. Zo biedt het door TPS ontwikkelde Auto-Fill Liquid Liner Systeem grote voordelen op het gebied van veiligheid, gebruiksgemak en tijdbesparing.

Klantspecifieke oplossingen

Werken met linerzakken gaat gepaard met aanzienlijke financiële en praktische voordelen. Denk aan (voedsel)veiligheid, hygiëne, reiniging, opslag en het tegengaan van restproducten in de IBC. De linerzakken van TPS worden in eigen beheer vervaardigd. Hierdoor kan TPS klantspecifieke oplossingen leveren, zoals Trunkliners en Cubeliners die kunnen worden aangepast aan de specifieke afvulomstandigheden.

TPS Pillow-Liners

Naast klantspecifieke oplossingen biedt TPS de meer gangbare Pillow-Liners. Deze linerzakken hebben, wanneer ze volledig zijn gevuld, de vorm van een kussen en worden vóór het afvullen op de bodem van de container gelegd. Tijdens het afvulproces, wanneer de vulslang aan het vulventiel is gekoppeld, moet de operator de linerzak handmatig verder uitvouwen en erop toezien dat de linerzak niet dubbelvouwt. Gebeurt dit niet, dan bestaat het risico dat de gevulde linerzak naderhand niet kan worden geleegd.

Auto-Fill Liquid Liner Systeem

Om de logistiek van de supply chain nóg eenvoudiger te maken ontwikkelde TPS het Auto-Fill Liquid Liner Systeem als alternatief voor de Pillow-Liners. Het geheim hierachter is dat door het speciale ontwerp van de Auto-Fill liner, de linerzak zich tijdens het afvullen zelf ontvouwt en geen handmatige correctie nodig heeft om te voorkomen dat deze dubbelvouwt.

TPS Rental Systems Auto-Pillow TPS Auto-Fill Liquid Liner Systeem


Auto-Fill linerzakken: de grootste voordelen

  • Veiligheid: Het systeem gebruikt een roestvrij stalen vulbrug, waaraan de vulopening van de linerzak wordt gekoppeld. De vulbrug houdt de linerzak vast, waardoor ook de vulslang op dezelfde veilige positie blijft tijdens het afvullen.
  • Gebruiksgemak: Het systeem is eenvoudig door één operator te bedienen en is een plug-and-play systeem.
  • Tijdsbesparing: Omdat de linerzak zichzelf ontvouwt, houdt de operator tijd over voor andere taken. Bovendien is de benodigde tijd om een Auto-Fill liner af te vullen aanzienlijk korter dan bij een Pillow-Liner. 


Uiteraard heeft TPS ook de geschikte vouwbare IBC-containers voor het afvullen van de Auto-Fill linerzakken. Voor elk containertype levert TPS de bijpassende vulbrug, zodat het Auto-Fill Liquid Liner Systeem succesvol kan worden ingezet en de gewenste resultaten worden behaald.

Meer weten over TPS’ producten en diensten?

TPS heeft als missie om de logistiek van de supply chain zo ‘eenvoudig als IBC te maken’. U kunt dan ook van TPS hoogwaardige producten en diensten verwachten én tastbare, financiële voordelen voor uw bedrijf. Wilt u alles weten over de eenvoudige bediening en opbouw van de containers en alle andere voordelen? Kijk dan op www.tpsrentalsystems.com of neem vrijblijvend contact op via +31 (6) 14 595 205. De professionals van TPS vertellen u graag hoe de containers zullen bijdragen aan uw succes!

TPS Auto-Fill linerzakken TPS Auto-Fill liners pillow
Artikel delen