Veilig pasteuriseren met MW- en RF-technologie van SAIREM

SAIREM demonstreert op interpack 2023 technieken voor het pasteuriseren en ontsmetting van verpakt voedsel.

Veilig pasteuriseren met MW- en RF-technologie van SAIREM

SAIREM demonstreert op interpack 2023 technieken voor het pasteuriseren en ontsmetting van verpakt voedsel. De geavanceerde magnetron (MW) en radiofrequentie (RF) technologie zorgen voor een veilige pasteurisatie en decontaminatie van food producten.

‘De toepassingen van SAIREM staan voor bijzonder zachte en tegelijkertijd betrouwbare processen, eersteklas kwaliteit en optimaal verlengde houdbaarheid van de producten’, aldus het bedrijf. Met haar state-of-the-art en modulaire systemen kan het bedrijf in enkele minuten de vereiste mate van pasteurisatie voor voedingsmiddelen realiseren. Hiervoor is speciaal een nieuwe generatie pasteurisatietunnels ontwikkeld in samenwerking met het Franse instituut CTCPA. In deze systemen kan het pasteurisatieproces plaatsvinden bij een maximale temperatuur van 95 tot 100 °C, afhankelijk van de productkeuze en het gewenste pasteurisatie niveau.

 

Tunnelsystemen

De nieuwe tunnelsystemen van SAIREM maken een zachte pasteurisatie van kant-en-klaarmaaltijden mogelijk en zijn geschikt voor een breed scala aan verpakkingsmaterialen zoals plastic, glas, papier en ook thermogevormde verpakkingen of pouches.

Denk aan tunnels voor kant-en-klaarmaaltijden en inline heaters voor verpompbare producten zoals verschillende vullingen en jam. De compacte systemen werken 100% elektrisch en realiseren volgens het bedrijf een aanzienlijke energiebesparing ten opzichte van conventionele processen.

 

Decontaminatie

Het ontsmetten van voedingsmiddelen met MW- en RF-technologie inactiveert salmonella en vermindert schimmel drastisch, waardoor een langere houdbaarheid wordt gegarandeerd. De systemen van SAIREM bieden een gelijkmatige verwarming die nauwkeurig kan worden geregeld. De temperatuur, de intensiteit van het MW- of RF-veld en de procesduur worden individueel aangepast aan het product en de te elimineren ziektekiemen. Ontsmetting vindt plaats in een reproduceerbaar en volledig traceerbaar proces dat is goedgekeurd door de meeste internationale biologische bedrijven en certificerende instanties. Gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende batch- of tunneloplossingen voor de systemen van SAIREM. Het volledig geautomatiseerde proces kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande lijnen en is volledig compatibel met Industrie 4.0 technologie.

Hall 5 / E26

Artikel delen