Verpakken met minder kunststof

Verpakken met minder kunststof

Fuji Packaging Benelux won een runner-up award bij de NL Packaging Awards met een innovatie die veel kunststof bespaart.

‘Een goede en slimme, innovatieve combinatie van technieken. Aan de ene kant is het gelukt om een vormloos product te verwerken als rechthoekig product, aan de andere kant is het gelukt om dit te doen met begassen. Per technologie zijn er grote stappen gemaakt en uitdagingen overwonnen. Het lijkt misschien geen grote innovatie maar gezien de moeilijkheid van de op te lossen problemen, is de conclusie dat er de nodige creativiteit en techniek gebruikt is.’

Zo spreekt de jury van de NL Packaging Awards 2023 over de inzending van Fuji Packaging Benelux, die een runner-up award won.

Fuji_GehaktVerpakken

‘Grote innovatie’

‘De stap van tray naar een combinatie van flowpack inclusief begassen is een grote innovatie’, zegt de jury nadrukkelijk. De jury vindt dat deze inzending ook goed in de NLPA-categorie duurzaamheid zou passen. Ze is overtuigd van deze innovatie en vindt deze verpakking een award waard. De impact van deze innovatie is vrij groot vanwege de materiaalreductie.

120 per minuut

Met de machine van Fuji Packaging is met begassing een snelheid van 120 verpakkingen per minuut haalbaar. Door deze stap wordt inmiddels al 1 miljoen kilo kunststof per jaar bespaard. De technische innovatie is het gebruik van een boxmotionmachine, die een langere sealtijd en een hogere druk bij een lagere temperatuur realiseert. Dat laatst zorgt voor een energiebesparing van 20%.

Miljoen kilo bespaard

Inmiddels is er een miljoen kilogram kunststof bespaard door deze innovatieve combinatie van materiaalinnovatie en machine-innovatie. Door de volumereductie wordt er ook bespaard op energiekosten en uitstoot van transport. Fuji Packaging Benelux heeft inmiddels veel expertise opgebouwd door concrete oplossingen voor klanten.

FUJI8-boxmotion_5663-2_2

 

Artikel delen