4 nieuwe verpakkingsmachines van Van de Velde Packaging

Verpakkingsmachines van Van de Velde Packaging

4 nieuwe verpakkingsmachines van Van de Velde Packaging

Van de Velde Packaging Group introduceert vier opvallende verpakkingsmachines.

Verpakkingslijn met F111 opzetmachine en C103 sluitmachine

De F111 opzetmachine zet doosjes op vanuit plano, zonder lijm en met een mechanische locking. De verpakking wordt meteen in de juiste positie afgegeven. Eenmaal gevuld, sluit en lijmt de C103 sluitmachine de verpakking. Beide machines hebben een hygiënische en ergonomische constructie uit roestvrijstaal en oxidatiebestendige onderdelen. Door het open en toegankelijk ontwerp met doorzichtige veiligheidsdeuren is het verpakkingsproces optimaal zichtbaar. De mechanische en elektrische aandrijvingen zitten aan de bovenkant van de machine. Dat vereenvoudigt het onderhoud, omdat afval op de grond valt of makkelijk te verwijderen is. Het omstellen verloopt vlot, doordat wisseldelen slechts in één positie gemonteerd worden. De opzetmachine F111 en de sluitmachine C103 zijn ontworpen voor stand-alone of lijnintegratie.

EM60 tray opzetmachine

Deze zeer compacte machine heeft slechts één aandrijving voor zowel het magazijn, het uitpakken van de plano vellen als het doordrukken ervan door het formaatdeel. Door een uitgebalanceerde drijfstang lopen alle bewegingen volledig synchroon. Het curveblok zorgt dat de zuignappen die de vellen uit het magazijn halen een schommelende beweging maken. Hierdoor blijven ze niet aan elkaar plakken, zelfs met een coating of folievenster. Daarnaast heeft de machine een ingebouwde vacuümvoorziening, waardoor alleen elektriciteit nodig is.

B120 Mibox dubbelkopse trayopzetmachine

De dubbelkops uitgevoerde B120 trayopzetmachine biedt heel wat mogelijkheden. Wanneer beide sporen op hetzelfde formaat ingesteld staan, kan ze tot 120 verpakkingen afleveren. Worden de sporen elk op een ander formaat ingesteld, dan is de omstelling van het ene naar het andere formaat een kwestie van het spoor aan of uit te zetten. Er kunnen ook twee verschillende formaten gelijktijdig opgezet en afgegeven worden. Verschillende vormen gelijktijdig of separaat opzetten, kan eveneens.

De opstelling van de B120 zet 8-hoekige traytjes op: op het ene spoor een duplex kartonnen tray en op het andere een variant in golfkarton. Omdat de machine uitgevoerd is met een horizontaal transport tussen de planomagazijnen en de opzetformaatdelen is het aantal lijmpistolen beperkt en zijn hoge trayformaten mogelijk. Met behulp van het unieke lijmsysteem moet er slechts een relatief kleine hoeveelheid lijm worden opgewarmd. De lijmgranulaatkorrels worden aangevoerd vanuit een centrale, goed bereikbare voorraadbuffer. Die is goed afgesloten om vervuiling van het granulaat te voorkomen en de nozzles niet te laten verstoppen.

Alle verpakkingsmachines van Van de Velde Packaging Group worden opgebouwd met originele onderdelen en componenten. Ze worden geleverd met gedetailleerde handleidingen en de meest noodzakelijke reservestukken. Alle andere onderdelen worden op voorraad gehouden en kunnen dankzij een flexibele 24/7 service op aanvraag worden geleverd.

Interesse? 

Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Eerbeek.'
Artikel delen