Videojet 9560 PL palletlabelaar vermindert fouten en magazijnkosten

Videojet introduceert het Videojet 9560 PL-palletlabelsysteem.

Videojet 9560 PL palletlabelaar vermindert fouten en magazijnkosten

Videojet introduceert het Videojet 9560 PL-palletlabelsysteem. Deze palletlabelaar kan tot drie zijden van een pallet bedekken en tegelijkertijd vier labels aanbrengen. Bovendien verwerkt deze labelaar tot 120 pallets per uur voor diverse toepassingen. De 9560 PL vergemakkelijkt ook veilig magazijnbeheer en naleving van brancheregels.

Met de 9560 PL kunnen bedrijven de nauwkeurigheid van labels verifiëren en indien nodig onjuiste labels opnieuw afdrukken om ervoor te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten foutloos verlopen. Dit verbetert ook de productiviteit en winstgevendheid.
Er kan een geïntegreerde barcodescanner worden gebruikt om de leesbaarheid van barcodes op bedrukte labels te controleren. Als een streepjescode onleesbaar is vanwege een dode punt, drukt de 9560 PL automatisch het label opnieuw af in een liggende positie en plaatst het geavanceerde roterende etiketkussen het label over het onleesbare exemplaar. Het systeem maakt vervolgens een nieuwe scan om ervoor te zorgen dat de code leesbaar is.

lpa-9560-pl-right-angle

Drie zijden aanbrengen

 De 9560 PL voldoet aan de GS1-specificaties door identieke labels van 6 x 4 inch (A6) of 6 x 8 inch (A5) aan te brengen op maximaal drie zijden. Verder beschermt de volledig afgesloten behuizing van de 9560 PL de labels tegen zware omstandigheden, zoals kou, vochtigheid, wind en stof. Etiketten die worden blootgesteld aan dit soort ruwe productieomgevingen kunnen kromtrekken en vervormen. Dit kan leiden tot slechte hechting aan de pallet, onnodige verspilling van etiketrollen en handmatige interventies. De 9560 PL voorkomt dit.

 

Automatische controle

Nauwkeurige, betrouwbare en automatische controle van het printen en aanbrengen van labels op pallets wordt mogelijk gemaakt door de intelligente MotionTM-koppelingloze en instelvrije technologie in de 9560 PL, waardoor gebruikers logistieke vertragingen kunnen voorkomen. Het tamp-pad met een polsgewricht hecht stevig tot vier labels per pallet op zowel gladde als oneffen oppervlakken. Daarnaast heeft de tamp-arm een bereik tot 700 mm en biedt deze een 90-graden draaipunt, waardoor labels op wel drie zijden (voor-, zij- en achterkant) van een pallet kunnen worden geplaatst. Een overhangoptie vergroot het bereik van de arm met 150 mm.

 

Touchscreen en instructievideo's

De gebruiksvriendelijke touchscreen in de 9560 PL vermindert fouten en ondersteunt bij het oplossen van problemen. De toonaangevende CLARiTY-gebruikersinterfacetechnologie biedt intuïtieve taakselectie, codeborging en ingebouwde productiviteitstools. De Videojet 9560 PL-palletlabelaar beschrikt over instructievideo's om gebruikers door procedures te leiden, zodat problemen worden verlicht en training wordt vereenvoudigd. De mogelijkheid van een tweede grafische gebruikersinterface is handig wanneer het systeem wordt gebruikt in beveiligde gebieden, zodat operators de 9560 PL op afstand kunnen bedienen zonder toegang te moeten krijgen tot afgesloten of beveiligde zones.

 

Compact

Met zijn kleine formaat kan de 9560 PL op een groot aantal locaties dicht bij het einde van een productielijn worden geïnstalleerd. Hij meet slechts 900 mm (35,4”) x 800 mm (31,5”), waardoor het volgens Videojet een van de meest compacte palletoplossingen voor printen en aanbrengen op de markt is. Het systeem is ook verkrijgbaar in drie hoogte-opties en biedt de keuze uit kastdeuren links of rechts.

 

Connectiviteit

De 9560 PL beschikt over ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit om gebruikers te helpen hun huidige en toekomstige Industrie 4.0-doelstellingen te halen. Het systeem is ontworpen voor naadloze integratie in productie- en magazijnbeheersystemen en de intelligente I/O-mogelijkheden omvatten standaard industriële protocollen; EtherNet/IPTM en PROFINET zijn standaard.
VideojetConnectTM softwareoplossingen zorgen voor gegevensintegriteit, centraal codebeheer en eenvoudige printerverbinding in een hele fabriek.

Klik hier voor de video.


 

 

 

 

Artikel delen