VM Nieuwsronde buitenlandse media | kansen voor inkjet

VM Nieuwsronde buitenlandse media | kansen voor inkjet

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Market Watch, Packaging Scotland, All4Pack, Labels and Labeling en Packaging Gateway.

Kansen voor industriële inkjetprinters

MarketWatch meldt op haar site dat de wereldwijde markt voor industriële inkjetprinters tussen 2023 en 2028 aanzienlijk zal stijgen. In 2022 zou de markt op 2,7 miljard dollar zijn geëindigd en dat gaat groeien naar 3,9 miljard dollar in 2028 als gevolg van een jaarlijkse groei van 6,5%.

De belangrijkste spelers op de wereldwijde markt voor industriële inkjetprinters zijn onder meer Videojet, Markem-Imaje en Domino. Deze top 3-spelers bezitten ongeveer 40% van de wereldmarkt. Noord-Amerika en Europa zijn de belangrijkste markten die goed zijn voor ongeveer 70% van de wereldmarkt. CIJ (continuous inkjet) is de belangrijkste technologie met een aandeel van ongeveer 75%. Voedsel en drank is de belangrijkste toepassing, die een aandeel heeft van ongeveer 45%.

Bron: Market Watch

Forecast 2028

Onderhoudsarme lasercodeersystemen Macsa

Macsa lanceert de SPA 2-serie modulaire lasercodeersystemen voor de verpakkingsindustrie. 
Het nieuwe platform zorgt voor een consistente en maximale codeerresolutie bij hoge snelheden.
De SPA 2-lasers hebben een modulair ontwerp en kunnen worden geïntegreerd in elke productielijn. Het biedt markering op een reeks verpakkingsmaterialen, waaronder hout, thermische labels, karton, gemetalliseerd karton, glas, keramiek, metalen, rubber en kunststoffen, en is verkrijgbaar met CO2-, DPSS- en fibertechnologieën.
Er zijn twee basisprintkoppen voor verschillende snelheids- en kwaliteitseisen. De XQS-printkop is geschikt voor de meeste toepassingen, terwijl de HPD-printkop wordt aanbevolen voor afbeeldingen met een hoge resolutie, moeilijke substraten, productaanpassingen en markeringsgebieden groter dan 250 mm2. Er is een UHS-printkop beschikbaar voor zeer snelle lijnen en langere, complexere berichten.|
Dankzij het RAF-systeem (reverse airflow cooling) hoeven filters minder vaak te worden vervangen en zijn ze in sommige omstandigheden helemaal niet nodig.

Bron: Packaging Scotland

PackagingScotland, Macsa

Consistent barcodes printen

Markem-Imaje introduceert de 5940g touch dry-inkjetcodeerder met hoge resolutie, die codering, branding en labelvrije tekst print op secundaire verpakkingen.
De printer voldoet aan de wereldwijde standaard GS1-128 en werkt bij temperaturen van 0 tot 40°. De 5940G kan op verschillende oppervlakken worden gebruikt, van golfkartonnen dozen tot verschillende voedselverpakkingen, waaronder polystyreen voor diepvriesproducten en krimpfolie.
De 5940G maakt gebruik van speciaal touch-dry inkten die onmiddellijk drogen bij contact, vrij zijn van geuren en vluchtige organische stoffen en zijn veiliger in gebruik en minder schadelijk voor het milieu.
Het is systeem is ontworpen om de efficiëntie van productielijnen te verbeteren, aangezien de opwarmtijd van het apparaat aanzienlijk is verkort in vergelijking met eerdere modellen. Een grotere tank vermindert ook de noodzaak voor operators om in te grijpen en de inktcontainers kunnen worden vervangen zonder de productie te stoppen.
Tot slot is de 5940G uitgerust met “Intelli'Flow”-printkoppen, wat zorgt voor een betere kwaliteit en doorvoer, minder onderhoud en minder downtime van de lijn. Deze nieuwe koppen helpen verstoppingen door spatten en stof te voorkomen, terwijl een filterproces de inkt ontgast tijdens het printen om een ​​schoon jet-mechanisme te behouden.
In combinatie met de Touch Dry-inkten stellen de “Intelli'Flow”-koppen de 5940G in staat om consistent hoogwaardige complexe barcodes af te drukken die voldoen aan de huidige wetgeving.

Bron: All4Pack

All4Pack, Markem

Piëzo-inkjetprinter voor secundaire verpakkingen

De Cx350i piëzo-inkjetprinter (PIJ) van Domino is ontworpen voor het printen van GS1-compatibele barcodes op trays, dozen en andere secundaire verpakkingen. Volgens de fabrikant betreft het een onderhoudsarm systeem dat het mogelijk maakt om GS1-compatibele, machineleesbare codes tegen lage prijzen te printen. 
Domino PIJ-productmanager David Edwards: ‘Codeerkwaliteit, vooral met betrekking tot barcodes, is een topprioriteit bij het printen op secundaire verpakkingen. Een barcode van slechte kwaliteit kan mogelijk niet worden gescand, wat kan leiden tot afwijzing wat fabrikanten enorme bedragen aan nabewerking en verspilling van voorraad kan kosten.
Domino beweert dat de Cx350i niet alleen is geoptimaliseerd voor printen met hoge snelheden, maar ook stabiliteit, schone werking, nauwkeurige codeplaatsing en consistentie biedt, zelfs onder trillingen van de productielijn.

Bron: Packaging Gateway

Packaging-Gateway

‘Intuïtieve gebruikersinterface verhoogt efficiency met 20%’

Markem-Imaje lanceert de SmartLase F250 laserprinter. Het betreft een 20W laser voor permanente codering op substraten met een hoge dichtheid. De SLF250 is het eerste nieuwe product dat is gelanceerd als resultaat van de overname door Markem-Imaje van lasercodeer- en markeertechnologiespecialist Solaris Laser.  
De controller, printkop en touchscreen-gebruikersinterface van de laser hebben een IP55-beschermingsniveau voor ruwe, stoffige en vochtige omstandigheden.  
De printer is gereed voor industrie 4.0 en maakt integratie mogelijk met complexe fabrieksautomatisering en productie-uitvoeringssystemen. Eenmaal geïntegreerd levert de intuïtieve gebruikersinterface volgens de fabrikant een toename van maximaal 20 procent in operationele efficiëntie oplevert.  

Bron: Labels and Labeling

Labels and labeling

 

 

Artikel delen