VM Nieuwsronde buitenlandse media | Reduceren door concentreren

GuruNanda introduceert een flesje met geconcentreerd mondwater dat 98% getransporteerd water en 99% plastic bespaart.

VM Nieuwsronde buitenlandse media | Reduceren door concentreren

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Packaging World, PackNews, Unisen Nouvelle, PackagingNews Australia en

 

Reduceren door concentreren

GuruNanda introduceert een flesje van 60 ml met geconcentreerd mondwater dat 10 plastic flessen mondwater van 500 ml vervangt. Het gearomatiseerde mondwater is gemaakt op oliebasis en dankzij de geconcentreerde formule en een druppelaar bevat het nieuwe flesje 300 doses. Het levert volgens de producent een besparing op van 98% getransporteerd water en 99% plastic.

‘Veel plastic wordt verspild in grote flessen mondwater die door het hele land worden vervoerd’, zegt oprichter Puneet Nanda. ‘Die flessen zijn voor 98% gevuld met water en een kleine hoeveelheid kunstmatige smaak-, kleur-, en mentholstoffen naast alcohol of een ander bactericide.’

Bron: Packaging World

Packaging World Guru

 

Hervulbare fles uit gerecycled plastic

Polymeerbedrijf Borealis en blaasvormspecialist Trexel hebben een herbruikbare fles ontwikkeld, gemaakt van plastic dat voor 100 procent afkomstig is uit afval- en reststromen.

De fles is gemaakt uit Borneables dat hernieuwbaar en gerecycled polypropyleen (PP) bevat en dat volledig afkomstig is van ingezameld plastic afval en restproducten zoals bakolie, enzovoort. De lichtgewicht fles wordt vervolgens vervaardigd door Trexel met behulp van hun gepatenteerde MuCell-schuimtechnologie.

De nieuwe fles kan gedurende meerdere levenscycli worden hergebruikt en na gebruik volledig worden gerecycled.

Bron: Pack News

Pack News, borealis

 

Kunstmatige intelligentie toegepast voor kwaliteitscontrole

AnotherBrain, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie, heeft een automatiseringssysteem voor kwaliteitscontrole ontwikkeld. Met behulp van Universal Robots is kunstmatige intelligentie (AI) ingezet die de denkmethoden van een operator kunnen imiteren. Het automatiseert de intelligente detectie van defecten op Industrie 4.0-productielijnen.

Deze technologie is ontworpen om gemakkelijk te bedienen door operators. Dit kan mede dankzij een intuïtieve configuratie via de grafische interface. Het systeem is flexibel, leert continu van een kleine steekproef van conforme producten voordat het onafhankelijk de kwaliteitscontrole van de productie in real time uitvoert.

Bron: Unisen Nouvelle

Mesures

 

Mono zakje voor gezonde voeding

Byron Bay heeft voor haar gezondheidsproducten een recyclebare verpakking van monomateriaal geïntroduceerd. De verpakking wordt geleverd door de flexibele verpakkingsspecialist OF Pack.

Het bedrijf zegt dat het CO2-neutrale gezondheidsvoeding produceert en daarbij 50 procent van de winst investeert in projecten die de CO2-uitstoot verminderen. Sinds de lancering in 2020 is er $ 100.000 geïnvesteerd in groene obligaties.

Het bedrijf beweert verder dat haar lokaal geproduceerde voedingsproducten in Northern Rivers tot een koolstofneutraal assortiment behoort dat vrij is van conserveringsmiddelen en additieven.

Bron: PackagingNews Australia

PackagingNews, we-the-many

Recyclebare boterwrap wint innovatieprijs

WIPAK UK viert feest nadat zijn recyclebare boterverpakking winnaar is geworden van de categorie 'Innovatie in duurzame verpakkingen' tijdens de IDF Dairy Innovation Awards die in New Delhi werden gehouden.

‘In tegenstelling tot bestaande boterwikkel op de markt, gemaakt van complexe materiaalstructuren, is Deze aluminiumvrije papieroplossing is bedekt met ultradunne coatings die zorgt voor de gewenste barrière’, aldus Hery Henry, hoofd merk en duurzaamheid bij de Wipak Group. ‘Dit betekent dat de verpakking volledig recyclebaar is en een 68% lagere ecologische voetafdruk heeft in vergelijking met een standaard aluminium, polyethyleen met papierlaminaat’

Bron: Packaging Scotland

Packagng Schotland

 

Artikel delen