Volautomatisch bundelen met de Bandall TRLS

De volautomatische TRLS bundelmachine van Bandall

Volautomatisch bundelen met de Bandall TRLS

Bandall introduceert de volautomatische TRLS bundelmachine. De nieuwe machine is modulair en flexibel inzetbaar. Dankzij diverse gebruiksvriendelijke features kan de machine vrij eenvoudig op een grote diversiteit aan food- en non-foodproducten worden ingesteld.

De TRLS is onder meer geschikt voor het bundelen van zakjes met wasmiddel, snoep, schuursponsjes, doosjes of zelfs flessen van bijvoorbeeld wasverzachter of allesreiniger. Handige bundelverpakkingen voor retail- en shelf ready packaging, als ook voor voordeelverpakkingen.

 

Eenvoudig omschakelen

Zowel de geleiders van de invoerbaan als ook de servo-aangedreven pushers, waarmee de te bundelen producten naar de banderolleerboog worden gebracht, zijn volgens Bandall eenvoudig instelbaar. De banderolleerboog zelf kan worden uitgevoerd met het Bandall Multi-width systeem, waardoor operators gemakkelijk kunnen omschakelen naar een bredere (of smallere) banderol. De overstap van een 48 mm banderol naar een 75 mm banderol, of vice versa, is eenvoudig.

Daarnaast is ook de boog zelf in slechts enkele handelingen uitwisselbaar, aldus het bedrijf. Ten eerste is dat praktisch voor eventueel onderhoud, maar ook als de boog plaats moet maken voor een geheel andere bandbreedte.

 

Variabele informatie

Nog meer flexibiliteit ontstaat door de toevoeging van een printer. Daarmee kan variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren op de banderol worden geprint. Door deze variabele en flexibele manier van communiceren wordt ook bespaard op materiaalkosten, ongeacht of dit banderolleermateriaal van papier of folie betreft. Ook verdwijnt er geen overtollig materiaal naar de vuilnisbak.

Ten opzichte van krimpfolieverpakken bespaart bundelen fors op verpakkingsmateriaal en energie, aldus Bandall. Volgens het bedrijf kan dat oplopen tot 80 procent.

 

Vernieuwde lijn

De nieuwe Bandall TRLS is een onderdeel van een compleet vernieuwde lijn met volautomaten. De innovaties zijn daarbij toe te schrijven aan tal van details op het gebied van snelheid, gebruiksgemak, degelijkheid en flexibiliteit.

 

Artikel delen