Wat maakt het verschil bij de printkop van een inkjetprinter?

Wat maakt het verschil bij de printkop van een inkjetprinter?

Dit is een artikel van onze partner De Koningh.

Bij de keuze van een kleinkarakter inkjetprinter spelen meerdere facetten een belangrijke rol. Uiteraard de technische specificaties, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Vooral de printkop van de machine bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van uw printafdruk. Vandaar dat Linx bij het ontwerpen van dit vitale onderdeel extreem precies te werk is gegaan.

Maximale uptime en minimaal onderhoud

De printkop van Linx is de uitkomst van een uniek staaltje product engineering. Met als doel de beste printkop ter wereld te ontwerpen. Zeker bij industriële omgevingen is robuustheid en gebruiksvriendelijkheid van groot belang. De productie mag nooit ongepland stilstaan en op alle coderingen moet vertrouwd kunnen worden. Om dit te realiseren is de Linx printkop duidelijk anders dan de printkoppen van concurrenten.

Linx printkop
Linx printkop

Wat maakt de Linx printkop zo speciaal?

Tot 3 maanden tussen handmatig schoonmaken printkop

Unieke printkop ontwerp met zelfreinigend systeem, hierdoor minder stilstand door vervuilde printkop.

Tot 30% minder inktverbruik

Besparing op de inktkosten door gebruik te maken van een kleinere standaard nozzle.

Veilig handmatig schoonmaken

Alles afgeschermd. Geen kabels of leidingen die blootstaan aan het risico dat een operator het kan beschadigen. Beperkt risico van dure reparaties.

Robuuste constructie

Componenten gemaakt van duurzaam metaal.

Epoxy ingegoten printkop

Printkop wordt na assemblage uitvoerig getest. Hierna wordt het met epoxy volgegoten waarna de constructie solide en volledig dicht is. Hierdoor geen risico dat afdichtingen kunnen gaan lekken.

Opstarten zonder geknoei

Door de unieke opstart- en afsluitmethode kan de printer zonder problemen een maand of langer stilstaan. Dit kan zonder vervangen van dure inkt.

Meer informatie

Lees hier alles over inkjetprinters van De Koningh.

Artikel delen