Zuinige en robuuste lijmkop van Robatech

Zuinige en robuuste lijmkop van Robatech

Robatech introduceert de elektrische lijmapplicatiekop Volta. Deze robuust gebouwde lijmkop vergt weinig onderhoud en heeft een lange levensduur.

Deze lijmapplicatiekop garandeert een maximale procesbetrouwbaarheid’, aldus Kevin Ahlers van Robatech. ‘Hij is betrouwbaar: in de loop van 1 miljard werkingscycli bereikt Volta een nauwkeurige lijmapplicatie van punten of lijntjes. Er zijn nauwelijks slijtageonderdelen, zodat de onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven.’

IP55

Met beschermingsklasse IP55 is Volta ook beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals kartonstof of waterstralen. Dit maakt deze elektrische applicatorkop geschikt voor ruwe omgevingen, zoals in de verpakkingsindustrie, maar ook voor de voedings- of farmaceutische industrie.

 

Zuinig lijmen

‘Hij is zuinig’, zegt Ahlers. ‘In vergelijking met de pneumatische spuitkop SX Diamond verbruikt de elektrische spuitkop Volta 60 % minder energie. Dit komt omdat Volta geen perslucht nodig heeft. Dit verlaagt zowel de exploitatie- als de onderhoudskosten.’

 

Precies lijmen

‘De Volta lijmkop is ook precies’, vervolgt Ahlers. ‘Volta is niet zo snel als de SpeedStar Compact, maar met schakelfrequenties tot 200 Hz is hij nog steeds snel genoeg voor hotmelt-stitching, waarbij in plaats van een doorgaande lijn van lijm op te brengen slechts puntjes of lijntjes worden aangebracht. Samen met de gelijkmatige temperatuurverdeling in de lijmkop maken de snelle sluitertijden een nauwkeurige, herhaalbare lijmapplicatie met een exact einde mogelijk.

 

Verkrijgbaar

Volta is vanaf eind september 2022 wereldwijd verkrijgbaar. Beursbezoekers van de Fachpack in Neurenberg, Duitsland, en PPMA in Birmingham, Verenigd Koninkrijk, kunnen de nieuwe lijmapplicatiekop vanaf 27 september 2022 op de Robatech stand bezichtigen. Ook virtueel kan de kop vanaf deze datum op de Robatech website bekeken worden.

Robatech, LowRes2

 

Artikel delen