Cadbury’s repen in 30% gerecycled plastic

Cadbury’s repen in 30% gerecycled plastic

Tags: Plastic

MONDELĒZ VOLDOET AAN PLASTICS PACKAGING TAKS IN DE UK

Cadbury verpakt zijn melk-, karamel- en gold-chocolade reeks in wikkels van 30 procent gerecyclede plastic folie. Dit resulteert volgens de chocoladeproducent in een jaarlijkse besparing van 120 ton virgin plastics. En de chocoladeproducent voldoet daarmee aan Plastics Packaging Tax van de Britse regering die belasting heft op plastic verpakkingen met minder dan 30 procent gerecycled materiaal.

 

28 miljoen repen met recycled plastic

Mondelēz International kondigt aan dat haar Cadbury Dairy Milk, gemaakt in Bournville en verkocht in het VK en Ierland, wordt verpakt in verpakkingen die tot 30% gerecycled plastic bevatten.

Old gold

Cadbury rolt de verpakkingsinnovatie momenteel uit op meer dan 28 miljoen deelrepen. Het maakt deel uit van een bredere wereldwijde verbintenis van het bedrijf om het gebruik van nieuw plastic materiaal in zijn totale plastic verpakkingsportfolio tegen 2025 met 5% te verminderen, uitgaande van een constante portfoliomix.

 

Doelen

Mondelēz International gebruikt al 75% gerecycled plastic (RPET) in de Dairylea Lunchables en - Snackersverpakkingen in het VK en zal vanaf volgend jaar ook gerecycled plastic gaan gebruiken in zijn Philadelphia-bakjes en -deksels.

24 miljoen investering per jaar

Het investeert wereldwijd meer dan 24 miljoen euro per jaar in technologie, hulpbronnen en recyclinginfrastructuur en verwacht in de loop van de tijd een versnelling van deze investering.

Tegen 2025 zal het ernaar streven meer dan 246 miljoen euro te hebben geïnvesteerd in het helpen creëren van een duurzamere toekomst voor kunststof verpakkingen. Samenwerking Eerder bundelde Mondelēz International de krachten met retailers en andere FMCG-leiders om het Flexible Plastics Fund te financieren en te lanceren.

Het fonds is bedoeld om de recyclingpercentages van flexibel plastic in het VK te verhogen. Mondelēz International is ook lid van het UK Plastics Pact en ondertekenaar van de New Plastic Economy Global Commitment van de Ellen MacArthur Foundation.

Complexe uitdaging Marcus Gover, CEO van WRAP, dat het UK Plastic Pact leidt, zei: ‘Er is dringend actie nodig om de complexe uitdaging rond plastic zakjes en wikkels aan te pakken, die bijna een kwart van alle plastic consumentenverpakkingen in het VK vertegenwoordigen.

Detail 30% recycled

Bewegingen in de richting van gerecycled materiaal zijn belangrijk om de vraag naar natuurlijke hulpbronnen te verminderen. En ik ben blij dat Mondelez International vanaf volgend jaar gerecycled plastic wereldwijd op haar huishoudmerk zal opnemen als onderdeel van het bereiken van de doelstellingen van het Britse Plastic Pact

Bekijk ook de uitlegvideo van Mondelēz International

 

Artikel delen