Diervoeder in mono verpakking van Coveris

Diervoeder in mono verpakking van Coveris

Diervoederbedrijf C & D Foods stapt over van multilayer PET-zakken naar Monoflex E zakken van verpakkingsproducent Coveris. De nieuwe zakken zijn van een monomateriaal, zodat ze goed recyclebaar zijn.

Monoflex E is een monomateriaal alternatief voor de verpakking van droge dierenvoeding, inclusief snacks en lekkernijen. Het materiaal van Coveris is ontworpen met 100% polyethyleen, is volgens de producent goed te verwerken op vorm-vul-sluit machines en valt op in het schap dankzij de hoogglans afwerking en de goede bedrukbaarheid (zowel diepdruk als flexodruk).
Bovendien behoudt Monoflex E de beste eigenschappen van standaard Coveris-films, inclusief verbeterd gemak bij het openen en opnieuw sluiten.

Technische uitdagingen Coveris

‘Met de volledig recyclebare zak was C&D er nog niet’, zegt Jérôme Detais, commercieel manager bij Coveris. ‘De verpakking moest ook een verbeterde, natuurlijkere uitstraling krijgen. Normaal gesproken zou je het oppervlak afwerken met een speciale laklaag of een andere kunststof laag aanbrengen, wat slecht zou zijn voor recycling. Daarom werkten we rechtstreeks aan de buitenste PE-laag met een matglanzend effect dat geen invloed heeft op de recycle-eigenschappen. Een andere uitdaging lag in het fabricageproces, aangezien PE al krimpt bij een temperatuur van 100-120 ° C, terwijl PET een hittebestendigheid heeft tot 200-250 ° C. Dat was een bijzonder moeilijke stap omdat het de algehele kwaliteit van de zakken en de productiesnelheid beïnvloedt. Uiteindelijk hebben we de optimale oplossing gevonden door de temperatuur van het materiaal nauwkeurig te regelen en zo kunnen voorkomen dat de boven- en zijnaden krimpen.’

Toekomstgerichte verpakking

‘Het eindresultaat overtrof onze verwachtingen’, zegt Mario de la Fuente van C & D foods. ‘De nieuwe vierkante blokbodemzak van Coveris valt op in het schap met zijn natuurlijke matte look en verbeterde printkwaliteit. Bovendien blijven de producten langer vers dankzij de hersluitbaarheid; Tegelijkertijd kan Monoflex E gemakkelijk worden verwerkt in bestaande productielijnen dankzij dezelfde bewerkbaarheid als PET/PE-folies. Samen met de volledige recyclebaarheid dankzij het monomateriaal, is deze nieuwe zak een modern en toekomstgericht antwoord op de toenemende vraag naar gebruiksvriendelijke, duurzame petfoodverpakkingen.’


Artikel delen