50% minder plastic in Bacardi geschenkverpakking

50% minder plastic in Bacardi geschenkverpakking

Bacardi maakt bekend dat haar assortiment geschenkverpakkingen voor de feestdagen 50% minder plastic bevat dan vorig jaar. In totaal bespaart het sterkedrankenbedrijf daarmee 147 ton plastic voor eenmalig gebruik.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze stap wordt gezet door de introductie van innovatieve ontwerpen die plastic overbodig maken en door plastic inleggers, of trays, te vervangen door duurzame alternatieven van FSC-gecertificeerd karton.

De vermindering van 50% is een stap op weg naar de duurzaamheidsdoelstelling van Bacardi. Het bedrijf wil tegen 2023 al het plastic voor eenmalig gebruik uit de geschenkverpakkingen en het promotiemateriaal verwijderen. Daarnaast wil het in 2030 100% plasticvrij zijn.

Rodolfo Nervi, Vice President Global Safety, Quality & Sustainability van Bacardi. ‘We willen het meest milieuverantwoorde wereldwijde drankenbedrijf zijn. We kunnen die ambitie alleen waarmaken door voortdurend nieuwe innovaties te onderzoeken en daarin te investeren, zoals duurzame alternatieven voor plastic bedenken, die bijdragen aan het behalen van onze milieudoelstellingen.’

Als onderdeel van Bacardi’s Corporate Responsibility-programma, Good Spirited, en in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties, heeft Bacardi een aantal doelen gesteld voor 2025.

  • 50% minder uitstoot van broeikasgassen;
  • 25% minder waterverbruik;
  • 100% van de belangrijkste grondstoffen en verpakkingen zijn afkomstig uit duurzame landbouw;
  • 100% van de productverpakking moet recyclebaar zijn;
  • 40% gerecyclede inhoud van productverpakkingsmaterialen;
  • Geen afval naar stortplaatsen, geldend voor alle productielocaties.

Bron: Bacardi

Artikel delen