Bio-afbreekbare barrière voor cosmetica verpakkingen

Bio-afbreekbare barrière voor cosmetica verpakkingen

Sulapac heeft een bio-afbreekbare barrière ontwikkeld die biologisch afbreekbaar is zonder microplastics achter te laten. Quadpack, producent van cosmeticaverpakkingen, past de nieuwe technologie toe voor cosmeticaproducten op waterbasis.

De Finse start-up Sulapac produceert het gelijknamige Sulapac biocomposietmateriaal dat bestaat uit houtvezels en plantaardige bindmiddelen. Het bedrijf definieert het materiaal als vrij van microplastics, wat betekent dat het is ontworpen om volledig biologisch afbreekbaar te zijn in verschillende omgevingen. Verpakkingen uit Sulapac waren echter beperkt in het toepassingsgebied, omdat er geen barrières waren die konden worden gebruikt voor cosmetische producten op waterbasis. De Sulapack Barrier brengt hier verandering in.
In samenwerking met het bedrijf Quadpack, een toonaangevende fabrikant van cosmetische verpakkingen, is een aantal cosmetische verpakkingen op basis van het Sulapac-materiaal ontwikkeld.

Bio-afbreekbare barrière zonder microdeeltjes

De bio-afbreekbare barrière is geschikt voor cosmetica op waterbasis en, net als het Sulapac-materiaal, degradeert het op natuurlijke wijze zonder microplastic deeltjes achter te laten.
De nieuwe barrière biedt grote kansen voor de cosmeticaverpakkingen van Sulapac, aangezien de cosmeticamarkt voor ongeveer 90 procent uit producten op waterbasis bestaat.
‘Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn een duurzame barrière te creëren, die geschikt is voor producten op waterbasis. En we zijn blij dat we onze klanten samen met Quadpack een echte gamechanger kunnen bieden’, zegt Suvi Haimi, CEO en mede-oprichter van Sulapac.


Suvi Haimi is de CEO en medeoprichter van Sulapac. (Afbeelding Sulapac)

Blikken

Naast de nieuwe barrièreoplossing heeft Sulapac ook een nieuw flexibel materiaal ontwikkeld met hoge slagvastheid, bedoeld voor dunwandige cosmetische blikken. In combinatie met de nieuwe Sulapac-barrière maakt dit verpakkingen mogelijk met zowel cosmetische producten op olie- en waterbasis.
‘De nieuwe barrière die Sulapac heeft ontwikkeld, stelt ons in staat om duurzame innovaties te blijven aanbieden die aan de marktvereisten voldoen en deze zelfs overtreffen. We zijn verheugd een steeds groeiend productassortiment in Sulapac-materialen te kunnen aanbieden voor alle cosmeticamerken, zegt Pierre-Antoine Henry , categoriemanager bij Quadpack.

Artikel delen