Duurzaamheidsprestaties Elopak erkend met platina

Duurzaamheidsprestaties Elopak erkend met platina

Elopak, leverancier van kartonverpakkings- en vulapparatuur, heeft van EcoVadis een platina beoordeling voor zijn duurzaamheidsprestaties gekregen. Door deze prestatie is de verpakkingsleverancier geplaatst in de top 1% van geëvalueerde bedrijven in alle sectoren.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Aarzel niet, ontvang het vakblad het eerste jaar met 30% korting.

EcoVadis is een evidence-based online platform dat bedrijven in staat stelt de duurzaamheidsprestaties van hun leveranciers te beoordelen; hoe goed heeft een bedrijf de beginselen van CSR in zijn bedrijfs- en managementsysteem geïntegreerd. De methodologie omvat 21 criteria met vier thema's: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Het is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, zoals het Global Reporting Initiative, het Global Compact van de Verenigde Naties en ISO 26000.

Focus verleggen


Elopak behaalt platina duurzaamheidsbeoordeling van EcoVadis.
Elopak behaalt platina duurzaamheidsbeoordeling van EcoVadis.

‘Elopak is er trots op deze platina classificatie te ontvangen als bewijs van onze voortdurende inzet voor duurzaamheid’, aldus Marianne Groven, directeur Duurzaamheid bij de onderneming. ‘Bij Elopak geloven we dat het nu tijd is om onze focus te verleggen van minder schade naar meer goed. Transparantie in onze duurzaamheidsrapportage is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat wij deze belofte nakomen.’

Elopak koolstofneutraal

Elopak is sinds 2016 koolstofneutraal en was naar eigen zeggen een van de eerste bedrijven die zich aansloot bij het Science Based Targets-initiatief om de gemiddelde temperatuurstijging wereldwijd in 2019 onder de 1,5°C te houden. Volgens deze verplichting heeft het verpakkingsbedrijf zich ertoe verbonden de interne broeikasgasemissies tegen 2030 met 55% te verminderen en de emissies in de waardeketen tegen 2030 met 16% te verminderen ten opzichte van het referentieniveau van 2017.


Elopak is sinds 2016 koolstofneutraal.
Elopak is sinds 2016 koolstofneutraal.

Artikel delen