Duurzame investering: KHS en Martens breiden samenwerking uit

Duurzame investering: KHS en Martens breiden samenwerking uit

KHS en Martens zetten hun gezamenlijke strategie voort om verpakkingsmateriaal te verminderen. Vorig jaar nog investeerde de traditionele Belgische brouwerij in een Innopack Nature MultiPack machine die met kleefstippen PET-flessen stabiel samenvoegt tot pakketten.

Tweede NMP-machine

Martens is nu van plan om van KHS een tweede NMP-machine te kopen die blikjes verwerkt. Dankzij de uitbreiding beschikt de brouwerij over meer flexibiliteit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de markt naar milieuvriendelijke verpakkingen.


Brouwerijbaas Jans Martens

Sinds 2020 vertrouwt Martens op de materiaalbesparende Nature MultiPack van KHS. Samen realiseerden de jarenlange partners folievrije sixpacks PET-flessen voor de handel. De reacties op het alternatief voor de klassieke krimpfolie waren zeer positief, weet brouwerijbaas Jan Martens: ‘We hebben zowel onze klanten als de consumenten kunnen overtuigen. De grote vraag toont aan dat er veel vraag is naar milieuvriendelijke verpakkingen.’ Het logische gevolg voor Martens: Zijn brouwerij vertrouwt nu ook in het bliksegment op de beproefde KHS oplossing.

Martens betreedt met Nature MultiPack nieuwe markten

Dankzij de nieuwe installatie zal de Belgische bierproducent in de toekomst niet alleen PET-flessen maar ook blikken kunnen verwerken tot stabiele en toch gemakkelijk te scheiden pakketten. Het gebruik van krimpfolie of karton is niet meer nodig en het materiaalverbruik wordt verminderd met wel 90 procent.


Nature MultiPack systeem

Terwijl de brouwerij produceert met een capaciteit van maximaal 54.000 productverpakkingen per uur, wat voor haar voldoende is, heeft KHS nu ook de Innopack Nature MultiPack machine in de aanbieding voor het hoge prestatiebereik. Deze verder ontwikkelde variant maakt maximaal 90.000 – met overcapaciteit zelfs maximaal 108.000 – productverpakkingen per uur mogelijk. Martens hoopt dat de uitbreiding van NMP met blikken haar zal helpen nieuwe markten aan te boren. Nu beschikt zijn brouwerij over de nodige flexibiliteit om zo goed mogelijk in te spelen op de huidige behoeften van de handel.

Artikel delen