Duurzame oplossing voor thuisbezorgmaaltijden

Duurzame oplossing voor thuisbezorgmaaltijden

Het Deense Simple Feast bezorgt maaltijden bij klanten thuis. Duurzaamheid is hierbij niet alleen van belang voor de ingrediënten, maar ook voor de verpakkingen. Walki Plastiroll Oy ontwikkelde een biologisch afbreekbare en composteerbare folie voor én met Simple Feast.

Uitdaging

De dressings die bij de maaltijden worden geleverd vervuilen de verpakking. Daarom was een recycleerbare verpakking geen optie en is uiteindelijk de keuze gevallen op een composteerbare verpakking. De uitdaging hierbij is dat de verpakking niet al begint te degraderen voordat de houdbaarheid van het product voorbij is.

Bioska 506 folie

Na meerdere tests is uiteindelijk gebleken dat de Bioska 506 folie van Walki Plastiroll Oy een perfecte oplossing is voor de hoge eisen waaraan de verpakking moet voldoen. De composteerbare flowpack folie die uit meerdere lagen is opgebouwd zorgt ervoor dat de dressing erin vers blijft, zonder dat het sachet gaat lekker. Simple Feast heeft hiermee ook nog eens kostenbesparingen weten te realiseren en onderzoekt momenteel ook de mogelijkheden om andere verpakkingen te vervangen voor de folie van Walki Plastiroll Oy.


Lees hier de hele case story van Simple Feast

Composteerbare verpakkingsfolie

Naast deze nieuwe folie biedt Walki Plastiroll Oy ook composteerbare verpakkingsfolie. Van deze verpakkingsfolie worden de composteerbare afvalzakken onder het merk Bioska maar ook onder Private Label gemaakt. Daarnaast biedt deze Finse producent ook transparante verpakkingsfolie voor flowpack toepassingen en voor het verpakken van tijdschriften, hygiënepapier, voor food-pads en nog vele andere producten.

Mono-materiaal

Dankzij de overname van Plasbel in Spanje kan Walki Plastiroll Oy nu Lamibel®MDO-PE folie aanbieden. Daarmee is het bedrijf in staat om een mono-materiaal te leveren voor complexe verpakkingstoepassingen dat ook nog eens goed te recyclen is.

Klantspecifieke verpakkingsoplossingen

Ook voor andere klanten is Walki Plastiroll Oy actief in het gezamenlijk ontwikkelen van duurzame oplossingen voor uitdagende verpakkingsvraagstukken. Dit kan zowel betrekking hebben op biologisch afbreekbare verpakkingen alsook om recycleerbare verpakkingen van mono-materiaal zoals de Lamibel®MDO-PE folie.

Daarnaast heeft Walki Oy ook nog veel andere duurzame verpakkingsoplossingen waarmee zij voor iedere klant een passend product proberen te realiseren.

Bron: Walki Plastiroll Oy

Artikel delen