Fuze Tea in SIG-verpakking

Fuze Tea in SIG-verpakking

Coca-Cola’s Fuze Tea stapt in Nederland over op duurzamere kartonnen verpakkingen van SIG. Het innovatieve Signature verpakkingsmateriaal, inclusief de dop, is grotendeels afkomstig van plantaardige grondstoffen, wat resulteert in CO2-besparing. Aldus de leverancier van systemen en oplossingen voor aseptische kartonverpakkingen.

Geen verpakkingsnieuws meer missen? Klik hier voor een proefnummer van VerpakkingsManagement

95% van de nieuwe kartonnen verpakking is van plantaardige grondstoffen, zoals karton gemaakt van hernieuwbaar en verantwoord geproduceerd hout en polymeren die gekoppeld zijn aan tallolie op houtbasis. Tallolie is een residu dat wordt gewonnen uit hout in het papierproductieproces.

Gecertificeerde SIG-materialen

Alle drie de hoofdmaterialen zijn gecertificeerd als 100% verantwoord geproduceerd, claimt SIG. Het karton is FSC-gecertificeerd, de polymeren zijn gecertificeerd via een onafhankelijk gecertificeerd massabalanssysteem en het aluminium is gecertificeerd door het Aluminium Stewardship Initiative (ASI).


SIG: Duurzame kartonverpakking voor Fuze Tea van Coca-Cola.
SIG: Duurzame kartonverpakking voor Fuze Tea van Coca-Cola.

Volker Bubacz, Head of Market Area BeNeLux en UK bij de verpakkingsproducent: ‘We zijn ongelooflijk trots op de volgende stap op onze reis met Coca-Cola in Nederland en om bij te dragen aan zowel de commerciële als duurzaamheidsambities van Fuze Tea met de transitie naar onze Signature-verpakkingsoplossing, die de CO2-voetafdruk van de verpakking vermindert.’

Duurzaamheidsambities Coca-Cola

De overstap naar aseptische kartonnen verpakkingen in combinatie met 100% verantwoord geproduceerde materialen is in lijn met de duurzaamheidsambities van Coca-Cola. De frisdrankenfabrikant werkt in Nederland al lang aan het verduurzamen van al haar verpakkingen, zoals het verminderen van onnodige verpakkingen en het gebruik van duurzamere materialen.

Joris Hendriks, Director Commercial Development bij Coca-Cola European Partners Nederland: ‘Duurzaamheid staat centraal bij Fuze Tea. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de ingrediënten van Fuze Tea, door alleen Rainforest Alliance gecertificeerde thee te kopen en het toepassen van de geïnfuseerde thee-methode, maar ook wanneer je naar de verpakking kijkt. Fuze Tea is verkrijgbaar in verschillende verpakkingsoplossingen, van aseptische kartonnen verpakkingen, PET-flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic rPET en blikjes, tot herbruikbare glazen flessen.’

Samenwerking SIG en Coca-Cola

Coca-Cola European Partners heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn in de gehele waardeketen. In de afgelopen tien jaar heeft Coca-Cola European Partners haar CO2-uitstoot naar eigen zeggen al met 30% verminderd door initiatieven op het gebied van transport, koeling, productie en verpakking. De komende tien jaar is het doel om de uitstoot met nog eens 30% te verminderen. Om deze ambities te realiseren, zijn partnerships met leveranciers essentieel, zoals nu de samenwerking met SIG.

Artikel delen