Herbruikbare emmers van 30% PCR

Herbruikbare emmers van 30% PCR

Een verpakkingsoplossing van Berry Superfos helpt de Zwitserse fabrikant Schweizer Salinen om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Het Taufix-dooizout van het bedrijf wordt nu verpakt in de herbruikbare SuperCube-emmer van Berry Superfos gemaakt van 30% PCR (post-consumer recycled).



Minder virgin plastic

Oliver Berger, Business Developer Taufix, zegt: ‘Het nastreven van een duurzamere manier van zakendoen is een belangrijk aspect van onze strategie. Onze verpakkingskeuze is daar een inherent onderdeel van en we waren geïntrigeerd door het idee van een container gemaakt met PCR-materiaal. We gebruiken minder virgin plastic en de stevige kwaliteit van de container voldoet aan onze verwachtingen.’

Goed stapelbaar

De SuperCube-containers zijn goed stapelbaar, zowel gevuld als leeg. Dankzij de rechthoekige vorm passen ze goed in pallet-, opslag- en vrachtwagenruimte. Dit komt de transportkosten ten goede.



Grijze binnenkant

Hoewel de integratie van PCR betekent dat de container van binnen grijs is in plaats van wit, is Schweizer Salinen blij met de nieuwe verpakkingsoplossing: ‘We vroegen ons even af ​​wat voor ons belangrijker was, een witte kleur voor de binnenkant van de container of een bijdrage aan een beter milieu door minder virgin plastic te gebruiken. Het was niet moeilijk om het juiste antwoord te bedenken’, zegt Oliver Berger.

Uwe Zinnert, Business Development Manager van Berry Superfos, zegt dat de SuperCube® een uitstekend voorbeeld is van hoe de beste verpakking kan voldoen aan een groot aantal belangrijke doelstellingen, terwijl ze toch belangrijke voordelen op het gebied van duurzaamheid opleveren.

Over Berry Superfos

Berry Superfos, onderdeel van Berry Global, ontwerpt, ontwikkelt en produceert innovatieve kunststof verpakkingsoplossingen. Het bedrijf biedt spuitgegoten en gethermovormde verpakkingen die ook aantrekkelijk zijn voor de eindgebruiker. Het bedrijf heeft 3.700 medewerkers in meer dan 34 landen. Berry Superfos heeft ook een locatie in Deventer.

Artikel delen