Industriële productie van papieren flessen

Industriële productie van papieren flessen

Het Zweedse Stora Enso en het Britse verpakkingstechnologiebedrijf Pulpex bundelen hun krachten om de productie van milieuvriendelijke papieren flessen en containers gemaakt van houtvezelpulp te industrialiseren. Deze hernieuwbare producten zullen een alternatief bieden voor PET-kunststoffen en glas. De hogesnelheid productielijn zal naar verwachting in 2022 operationeel zijn.

‘Duurzaam alternatief’

‘We zien een groot potentieel in het combineren van ontwikkelingsvaardigheden van Pulpex met onze industriële capaciteiten’, zegt Sohrab Kazemahvazi, Senior Vice President Formed Fiber bij Stora Enso. ‘Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in het op de markt brengen van een echt duurzaam alternatief voor plastic flessen en containers, terwijl het de eindgebruiker kwaliteiten biedt die passen bij die van traditionele verpakkingen in de drankenmarkt.’Vormmachine

Verschillende soorten duurzaam houtpulp worden in een vormmachine tot een driedimensionale vorm geperst. De aanpasbare Pulpex-fles maakt embossing, etikettering en gekleurde pigmenten mogelijk om aan de merkbehoeften te voldoen en kan eenvoudig worden geïntegreerd in het bestaande productieproces van elke verpakkingsfabrikant.

Verschillende toepassingen

Pulpex zal papieren flessen produceren voor een reeks wereldwijde merken in een verscheidenheid aan markttoepassingen, van producten voor persoonlijke verzorging tot (alcoholische) dranken en vloeibaar voedsel.

‘We zijn verheugd dat Stora Enso betrokken is bij Pulpex en kijken uit naar de tastbare voordelen van zo'n formidabele samenwerking die ons de komende maanden ongetwijfeld zal helpen bij het beschikbaar maken van onze nieuwe, snelle productielijnen voor al onze klanten. partners’, zegt Scott Winston, directeur van Pulpex Limited.


Artikel delen