Kellogg's test papieren binnenzak uit

Kellogg's test papieren binnenzak uit

Kellogg’s gaat in samenwerking met Tesco in een select aantal winkels papieren binnenzakken uittesten. De buitenste verpakking, de ontbijtgranendoos van Kellogg's, is al recyclebaar, maar voor de plastic binnenzak die het graan bevat, is volgens het bedrijf in veel landen nog geen goede recyclingoptie voorhanden. Met de papieren binnenzak is de gehele verpakking op papier gebaseerd, waardoor volledige recycling mogelijk is.

De nieuwe verpakking is ontwikkeld door de verpakkingstechnologen van Kellogg's en zal geschikt zijn voor het bestaande vul- en sluitproces van de plastic binnenzak. Kellogg's voegt eraan toe dat het belangrijk was dat de papieren uitvoering het graan tot en met 12 maanden vers houdt.

Wellbeing

De overstap naar de papieren zak maakt deel uit van Kellogg's Wellbeing Manifesto, dat in mei 2021 werd gelanceerd. Het manifest is een 10 jaar durende verbintenis van het bedrijf om zijn voedselverpakkingen te verbeteren ten bate van het milieu en haar klanten.
‘We werken hard aan onze belofte dat alle verpakkingen van Kellogg tegen het einde van 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn’, zegt Chris Silcock, managing director bij Kellogg. ‘Deze belangrijke proef met volledig papieren graanverpakkingen zorgt ervoor dat we al onze opties onderzoeken.’


De papieren binnenzak houdt de corn flekes minimaal 12 maanden vers.

Artikel delen