Nieuwe duurzame papiersoorten voor labels

Nieuwe duurzame papiersoorten voor labels

Avery Dennison Europe heeft drie witte, ongecoate papiersoorten gelanceerd die gemaakt zijn van 100 procent gerecyclede vezels. Deze houtvrije papiersoorten bieden volgens het bedrijf een vergelijkbaar uiterlijk, gevoel en prestatie als conventionele alternatieven en zijn allemaal natsterkte-behandelingen ondergaan.

rNaturel Touch Craft, rNoble Blanc en rSable Blanc

rNaturel Touch Craft is een dik papier met een katoenachtige textuur voor een ambachtelijke, traditionele uitstraling. rNoble Blanc is een mat papier met een viltgemarkeerde afwerking dat geschikt is voor afdrukken in grote volumes, en rSable Blanc is een glad, mat papier dat ook gericht is op het printen van grote volumes. De papiersoorten zijn met name geschikt voor wijn, sterke drank, ambachtelijk bier, premium eten en drinken en cosmetica.

Duurzame labeloplossing

‘Voor een haalbare benadering van duurzame verpakkingen, hebben merken en verwerkers toegang nodig tot een breed scala aan labeloplossingen die aansluiten bij de toepassingsbehoeften van verschillende producten, zoals hoogvolume printen en premium texturen’, aldus het bedrijf in een verklaring. ‘Avery Dennison heeft geïnvesteerd in gerecyclede materialen met een breed scala aan structuur, dikte en patrooncomplexiteit om ervoor te zorgen dat bedrijven een duurzame labeloplossing kunnen vinden die past bij hun productpositionering.’

Artikel delen