Oprolbare Nivea fles bespaart 50% materiaal

Oprolbare Nivea fles bespaart 50% materiaal

Flessenproducent Alpla heeft in samenwerking met Beiersdorf een dunwandige Nivea fles ontwikkeld die zo’n 50% minder materiaal verbruikt in vergelijking met standaard verpakkingen. Daarnaast is de recyclebare HDPE-fles oprolbaar waardoor er meer product uit is te halen.

De nieuwe HDPE-fles is ontwikkeld voor een serie Nivea bodylotions en is op een aantal manieren goed voor het milieu. De innovatieve fles heeft ongeveer de helft van het verpakkingsmateriaal nodig dat normaal gesproken nodig is. Dit verlaagt dus zowel de materiaalkosten als de bijbehorende CO2-uitstoot. Door zijn dunwandige structuur is hij lichter en makkelijker in te knijpen, terwijl hij volgens Alpla toch stabiel en slagvast genoeg blijft voor bijvoorbeeld transport. De fles beschermt tevens de formule tegen externe invloeden zoals UV-stralen.

Slimme knijp- en oprolfunctie

Tegen het einde van het gebruik, als de fles bijna leeg is, kan het worden opgerold net als een tube tandpasta. Hierdoor kan de fles goed worden geleegd. Een groef aan de onderkant van de fles maakt het mogelijk de fles volledig plat te maken, wat het oprollen vereenvoudig. Deze slimme knijp- en oprolfunctie oprolmogelijkheid resulteert in minder afval en vervuiling van de fles.


Door de Nivea fles op te rollen krijgt de consument er meer product uit.

Design voor recycling

Bij de ontwikkeling van deze verpakkingsoplossing is met name aandacht besteed aan hoogwaardige recycling volgens het bottle-to-bottle principe. Dit houdt in dat er nieuwe flessen worden geproduceerd met gerecycled flessenmateriaal om een ​​gesloten kringloop te creëren. Om dit mogelijk te maken, zijn zowel de HDPE-fles als de PP-dop volledig recyclebaar en kunnen ze eenvoudig worden gescheiden in de relevante sorteerstappen en vervolgens efficiënt worden gerecycled. Het etiket is gemaakt van hetzelfde materiaal als de fles.
De nieuwe verpakking is in de winkel verkrijgbaar als Nivea Naturally Good Body Lotion en Nivea Natural Balance Body Lotion.

Verder ontwikkelingen Nivea

‘We hebben sterk gefocust op duurzaamheid en recycling’, zegt Rafal Masic, Alpla-verpakkingsmanager. ‘De fles is geoptimaliseerd op het gebied van materiaalhergebruik. En we ontwikkelen het inmiddels verder. Samen met Beiersdorf werken we nu aan het gebruik van gerecycled plastic en aan aanvullende formaten.’

Artikel delen