Platina Pro Carton Awards voor Van Genechten Verpakkingen

Platina Pro Carton Awards voor Van Genechten Verpakkingen

Twee vouwkartonnen verpakkingen van Van Genechten Verpakkingen hebben een platina award gewonnen bij de Pro Carton Awards. De bekroonde packs voor Bonduelle en Tērvete Beer maken eenvoudig slim gebruik van vouwkarton dat functie, branding en bescherming op de meest duurzame manier combineert.

Opvouwbare kartonnen bundel

De opvouwbare kartonnen bundel met kostbare Bonduelle-maïsblikken lijkt misschien op een normale verpakking, maar vervangt plastic helemaal? Met 30% minder karton dan een klassieke wraparound, met 20% minder inkt. En het vertrouwen van de shopper veilig te stellen door genoeg van het product te laten zien - zonder afbreuk te doen aan het gemak dankzij een gemakkelijk te openen perforatie.

De jury herkende dit ingenieuze ontwerp, dat er zo natuurlijk uitziet maar toch in staat is alle vakjes aan te vinken, meteen en het VGP-team in Meyzieu kon niet gelukkiger zijn met de platina-prijs.
Minimale hoeveelheid vouwkarton

Het team in Riga is erin geslaagd om de verpakking voor Tērvete Beer er echt uit te laten zien als de flessen die het bundelt en veilig bewaart. Dit is te danken aan de slimme hotfoil overlay en spotgloss UV-lak

Maar achter het glanzende oppervlak schuilt een ingewikkeld vouwkartonontwerp dat een ongebruikelijke 6-hoekige verpakkingsvorm combineert met optimale bescherming en presentatie. Sterker nog, dit ontwerp heeft zijn eigen gewicht tot het maximum teruggebracht door een minimale hoeveelheid vouwkarton te gebruiken. Het push-in venster fungeert zowel als scheidingswand als ondersteuning en laat de consument het product direct ervaren.

Magie van vouwkartonverpakking

‘Ik ben zo blij als ik de magie van onze vouwkartonverpakking zie gebeuren en de erkenning krijg die het verdient. Er is diepgaande expertise, kennis, teamwork, passie en hard werken nodig om verpakkingen er zo natuurlijk uit te laten zien alsof ze voor het product zijn gemaakt - terwijl ze alle functionele vakjes aanvinken. Proficiat aan de teams!’ concludeert Marc Büttgenbach, Chief Commercial Officer van VGP.

Bron: Van Genechten Verpakkingen

Artikel delen