Recyclebaar mono-materiaal navulzakje voor afwasmiddel

Recyclebaar mono-materiaal navulzakje voor afwasmiddel

Het Pril-handafwasmiddel van Henkel is verkrijgbaar in een 100% gerecyclede PET-pompdispenserfles. Een nieuwe verpakkingsoplossing ontwikkeld door Domino en Henkel maakt het mogelijk om de fles opnieuw te gebruiken door middel van navullingen verpakt in recyclebare mono PE-navulzakje van Mondi.

Geen verpakkingsnieuws meer missen? Meld u hier aan voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.


Het Pril handafwasmiddel is verkrijgbaar in een 100% gerecyclede PET-pompdispenserfles. De recyclebare mono PE-navulverpakkingen zijn afkomstig van Mondi.
Het Pril handafwasmiddel is verkrijgbaar in een 100% gerecyclede PET-pompdispenserfles. De recyclebare mono PE-navulverpakkingen zijn afkomstig van Mondi.

Het nieuwe verpakkingsconcept wordt gelanceerd voor Henkels merk Pril in Duitsland en ondersteunt de duurzaamheidsdoelstellingen van de onderneming om 100% van haar verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken en 50% van het op fossiele brandstoffen gebaseerde nieuwe plastic tegen 2025 te verminderen. De navulverpakking is gecertificeerd door "Blauer Engel", het onafhankelijke ecolabel van de Duitse federale overheid dat strenge normen stelt voor milieuverantwoorde producten en diensten.

70% mindert plastic

De nieuwe navulpompdispenser is sinds januari verkrijgbaar met navullingen in het lichtgewicht, mono-materiaal zakje van Mondi. De flexibele stazak vermindert de hoeveelheid plastic met 70% telkens als het een harde plastic fles vervangt en is eenvoudig te recyclen binnen de bestaande infrastructuur. De zak heeft een soft touch met een stevige basis, zodat het gemakkelijk in het schap kan blijven staan. De vorm zorgt ervoor dat de verpakking volledig wordt geleegd, zonder resten achter te laten, claimt Henkel.

Duurzame verpakking

Mondi’s lekvrije zak is gecertificeerd volgens ISTA 6, waardoor het een duurzame verpakking is voor zowel in de winkel als online winkelen.

Duurzaamheidsdoelstelling Mondi

Muriel Joncheray, Global Key Account Manager Consumer Flexibles bij Mondi: ‘Duurzaamheid is een essentieel element in de thuisverzorgingssector en een trend die de hele markt vormgeeft - en terecht. Bij Mondi hebben we in ons MAP2030-actieplan duurzaamheidsdoelen gedefinieerd die zich richten op circulaire oplossingen. Dit omvat een doelstelling om tegen 2025 100% van onze producten herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken - net als het recyclebare zakje voor Henkel. Onze EcoSolutions-aanpak betekende dat we zeer nauw samenwerkten met het Henkel-team om de nieuwe verpakking te creëren. Hoewel het doel was om een oplossing te bieden die Henkel hielp zijn duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, moesten we er ook voor zorgen dat de materialen en structuur het product tijdens het transport en in de schappen zouden beschermen, lekkage zouden voorkomen en afval zou minimaliseren.

Artikel delen