Recyclebare koelbox van papier

Recyclebare koelbox van papier

BVP introduceert de Papercooler. Een volledig recyclebare isolerende verzendverpakking van 100% papier. De isolerende waarde is volgens de leverancier met goede resultaten uitvoerig getest en volgens haar een duurzame stap voorwaarts in de logistieke koelketen.


De koelbox bestaat voor 100% uit papier.

De gepatenteerde Papercooler heeft dezelfde isolerende en beschermende eigenschappen als bestaande kunststof koelboxen op de markt, meldt BVP. De golfkartonnen omdoos is aan de binnenzijde bekleed met een uitneembaar kartonnen frame dat gevuld is met meerdere lagen gewafeld dun papier. Hiermee wordt een sterke isolerende luchtbarrière gecreëerd. Dit zorgt voor de juiste geconditioneerde bescherming. De verpakking biedt koeling bij het transport van temperatuurgevoelige producten zoals levensmiddelen, farmaceutische en agrarische producten.’

Maatschappelijk verantwoord

De Papercooler is biobased en volledig recyclebaar in de normale recyclingstromen van papier en karton. Het opzetten van de dozen gebeurt door een werkvoorziening die plaats biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De prestaties van de Papercooler zijn afhankelijk van verschillende factoren. Waaronder de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid lucht in de doos, de transporttijd, het gebruik van koelelementen en de dikte van de isolatielagen. Leverancier BVP heeft de beschikking over diverse (test)tools en parameters om te bepalen wat voor ieder product de meest doeltreffende aanpak is.

Formaten en bedrukking

De Papercooler biedt een breed scala aan bedrukkingsmogelijkheden. Deze isolerende verzendverpakking is via BVP verkrijgbaar in drie standaard formaten. Echter door de modulaire opbouw van de Papercooler is maatwerk per los onderdeel mogelijk in formaat en bedrukking. Hierdoor is het eindproduct zo te assembleren dat het geheel is afgestemd op het product en logistieke proces.


Papercooler biedt een breed scala aan bedrukkingsmogelijkheden.

Artikel delen