STI Group produceert Silphie-verpakkingen voor tuinkers

STI Group produceert Silphie-verpakkingen voor tuinkers

De Duitse supermarktconcerns Lidl en Kaufland stimuleren het gebruik van innovatieve verpakkingen gemaakt van lokaal geteelde Silphie-plantenvezels. PreZero, de milieudivisie van Schwarz Group, heeft het voortouw genomen in een duurzame verpakkingsoplossing die is ontwikkeld in samenwerking met het merk OutNature en verpakkingsfabrikant STI Group.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Ontvang het vakblad het eerste jaar met 30% korting!


STI Group introduceert verpakkingen gemaakt van geteelde Silphie-plantenvezels.
STI Group introduceert verpakkingen gemaakt van geteelde Silphie-plantenvezels.

'Het feit dat tuinkersverpakkingen van Silphie-papier (Zonnekroon) nu worden gebruikt in Lidl- en Kaufland-winkels, vervult ons met een zekere trots', zegt Jakob Rinninger, ceo van STI Group. 'Via een ontwikkelingspartnerschap met papierdistributeur OutNature onderzoekt ons eigen materialenlab sinds eind 2020 de technische eigenschappen van Silphie-materiaal. Baanbrekende tests hebben elk facet van de productieprestaties onderzocht, van bedrukbaarheid en vernisbaarheid tot lamineren en stansen. Silphie-materiaal heeft zich bewezen en kan nu worden gebruikt in kartonnen of golfkartonformaat voor het maken van verpakkingen en displays.'

Barrière-eigenschappen verbeteren

Silphie-materiaal is al geschikt voor direct voedselcontact, terwijl verder onderzoek naar coatings de barrière-eigenschappen tegen water en vetten zou kunnen verbeteren.

STI innovatiefilosofie


STI Group Silphie-papier.
Silphie-papier.

De aanpak van STI Group is gericht op duurzame innovatie. De circulaire innovatiefilosofie van het bedrijf omvat het testen van hernieuwbare nieuwe materialen zoals Silphie-papier.

'We slaan met onze klanten een compleet nieuwe weg in om de verpakkings- en POS-sectoren te verduurzamen. Alleen door nauw samen te werken kunnen deze innovaties snel en succesvol tot productierijpheid worden gebracht; dit Silphie-project is daar een perfect voorbeeld van', meent Rinninger.

Aftrap voor tuinkers


STI Group: Tuinkers is het eerste product dat verpakt is in Silphie-papier.
Tuinkers is het eerste product dat verpakt is in Silphie-papier.

Zowel Lidl als Kaufland zijn nu bezig met het faseren van de innovatieve oplossing voor groenten en fruit. Begin deze maand was de primeur voor tuinkers, maar binnenkort volgen biologische tomaten, appels en champignons, informeert STI Group.

Artikel delen