Taartenwinkel.nl gebak in thermische verpakking

Taartenwinkel.nl gebak in thermische verpakking

Ranpak helpt Taartenwinkel.nl haar verpakkingen duurzamer en klantvriendelijker te maken. De bakkerij vervangt het oude gekoeld-transportsysteem door de papieren WrapPak Protector-pads van Ranpak om producten thermisch te beschermen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Taartenwinkel.nl bakt 's morgens taarten en bezorgt die daarna aan klanten in heel Nederland. Voor een optimale kwaliteit mag de temperatuur van het gebak bij bezorging niet hoger zijn dan 7°C. Alleen dan blijft de smaak behouden. Taarten kunnen na bezorging nog een paar uur buiten de koelkast worden bewaard.

Taartenwinkel.nl: ‘Duurzaamheid prioriteit’


Taartenwinkel.nl: ‘Nieuwe duurzame, recyclebare bezorgverpakking voor gebak.’
Taartenwinkel.nl: ‘Nieuwe duurzame, recyclebare bezorgverpakking voor gebak.’

De online bakkerij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het bedrijf zocht daarom naar een duurzamer alternatief voor de gekoeld-transportoplossing met koelmotor. Ook het waterverbruik voor het schoonmaken van de koelboxen waarin de taarten werden bezorgd, moest omlaag. En omdat taart meestal wordt besteld voor een feestelijke gebeurtenis, wilde Taartenwinkel.nl ook van het uitpakken een feestje maken.

De online winkel kwam uit bij Ranpak met de WrapPak Protector, dat eenvoudig in de bakkerij kon worden geïnstalleerd. Taarten worden nu voor verzending verpakt in gegolfde papieren pads, die op basis van het aantal bestellingen worden geproduceerd. Voor temperatuurbeheer worden in de doos ook duurzame Recycold-coolpacks geplaatst. Deze verpakkingsoplossing werkt ruimtebesparend en stelt Taartenwinkel.nl in staat beter te reageren op seizoenspieken. Ook hoeven er geen koelboxen meer te worden schoongemaakt, zoals bij het oude transportsysteem.

Recyclebaar en duurzaam


De kartonnen doos bevat Recycold-coolpacks die opnieuw kunnen worden gebruikt.
De kartonnen doos bevat Recycold-coolpacks die opnieuw kunnen worden gebruikt.

De kartonnen doos en het Ranpak-papier zijn eenvoudig recyclebaar en daarmee 100% duurzaam. De Recycold-coolpacks kunnen door klanten opnieuw worden gebruikt. Met het nieuwe systeem is het waterverbruik afgenomen en wordt in de bakkerij ruimte bespaard die nodig was om cold chain-verpakkingen op te slaan. Doordat de retourzendingen van het oude gekoeld-transportsysteem overbodig zijn, is de CO2-voetafdruk van taartbezorging verder afgenomen.

Protector pads

De verpakkingsfabrikant stelde Taartenwinkel.nl voor om WrapPak Protector-pads te gebruiken. Deze recyclebare pads sluiten lucht in en voorkomen warmtegeleiding. Ze vormen daarmee een isolatiemateriaal voor cold chain-toepassingen, informeert Ranpak.

Artikel delen