Uitdagingen grootschalige invoering duurzame verpakking

Uitdagingen grootschalige invoering duurzame verpakking

Industrial Physics is een wereldwijd test- en inspectiebedrijf voor verpakkingen, producten en materialen. Het bedrijf heeft internationaal onderzoek gedaan naar de uitdagingen waarmee verpakkingsondernemingen te maken hebben bij de brede invoering van duurzame verpakkingsmaterialen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Schrijf u hier in voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 225 mondiale verpakkingsprofessionals. Bijna de helft van deze bedrijven (49%) benoemt het voldoen aan de testnormen als een van de grootste uitdagingen.


Industrial Physics doet onderzoek naar de uitdagingen van grootschalige invoering van duurzame verpakking.
Industrial Physics doet onderzoek naar de uitdagingen van grootschalige invoering van duurzame verpakking.

Het onderzoek toont ook aan dat bijna driekwart van de onderzochte bedrijven (71%) meldt dat zij de kwaliteitscontroleprocessen voor duurzame verpakkingsmaterialen als “significant moeilijker” of “enigszins moeilijker” ervaren.

Druk op kwaliteitscontroleprocessen

69% van de respondenten noemt, met betrekking tot de overgang naar duurzame verpakking, “kosten” als de belangrijkste uitdaging in de toeleveringsketen. Wereldwijde toeleveringsblokkades veroorzaakt door de pandemie hebben de bevoorrading bemoeilijkt, en de naweeën zijn nog steeds merkbaar. Dit betekent dat er vaak meerdere toeleveranciers nodig zijn in plaats van één betrouwbare leverancier. Dit legt extra druk op de kwaliteitscontroleprocessen en maakt dat testen op de integriteit van verpakkingen noodzakelijker zijn.

Onderzoeksrapport

De volledige resultaten worden gepresenteerd in het Sustainable Packaging Research Report (Onderzoeksrapport duurzame verpakking) van Industrial Physics dat deze week is verschenen (8 maart 2022).

Artikel delen