Velux stapt over van plastic naar kartonnen verpakkingen

Velux stapt over van plastic naar kartonnen verpakkingen

De Velux Groep heeft bekend gemaakt dat 90% van al haar dakraamverpakkingen geen plastic meer bevat, maar is gemaakt van recyclebaar verpakkingsmateriaal op papierbasis. Het bedrijf zegt hiermee 900 ton plastic per jaar te besparen en 13% minder CO2 uit te stoten.

Velux bant plastic uit omdat eenmalig gebruikt plastic volgens het bedrijf een aantoonbaar negatief effect heeft op de biodiversiteit en het milieu wanneer het op de verkeerde plek in het milieu terechtkomt. In plaats van in plastic zullen de dakramen nu met FSC-karton (Forest Stewardship Council) worden verpakt.
‘Voor de klant wordt het afvoeren van de verpakking meteen een stuk eenvoudiger omdat er in plaats van twee nog maar één afvalstroom ontstaat, namelijk karton dat gerecycled wordt’, meldt het dakraamenbedrijf.

Verlaagt CO2-uitstoot

‘Deze nieuwe manier van dakramen verpakken verlaagt onze CO2-uitstoot met 13%’, aldus de Velux Groep. ‘Dat is een significante bijdrage aan het strategische doel om in 2030 recyclebaar verpakkingsmateriaal te gebruiken dat geen plastic bevat en 100% recyclebaar is.’
‘De verpakking is een belangrijk onderdeel van het product en moet daarom ook zo milieuvriendelijk mogelijk zijn’, meent Jeroen Proemstra, market director Velux Nederland. ‘We zijn trots dat we erin geslaagd zijn de hoeveelheid plastic die we gebruiken voor het beschermen en verpakken van onze dakramen substantieel te verlagen. Daarmee zetten we een belangrijke stap richting ons verduurzamingsdoel dat wij “Green our packaging” noemen.’


Deze nieuwe manier van dakramen verpakken verlaagt onze CO2-uitstoot met 13%’, aldus de Velux Groep.

Artikel delen