Walki Group neemt Plasbel over

Walki Group neemt Plasbel over

Walki Group neemt de Spaanse verpakkingsproducent Plasbel over en breidt hiermee haar aanbod van duurzame verpakkingsoplossingen verder uit. Plasbel is gespecialiseerd in de productie van gerecyclede en composteerbare zakken en flexibele verpakkingen die worden gebruikt in de voedings- en detailhandel. In 2020 haalde Plasbel een jaaromzet van ongeveer 80 miljoen euro en had het bedrijf 290 mensen in dienst.

Plasbel heeft een moderne productiefaciliteit van meer dan 30.000 m2, gelegen in Murcia, Spanje, en biedt een breed productportfolio van voedselverpakkingsoplossingen. Naast post-consumer gerecyclede films maakt het ook composteerbare films met toepassingen in de detailhandel en horeca.

Strategie Walki en Plasbel

‘Deze overname markeert een belangrijke stap voor Walki, als onderdeel van onze strategie om circulariteit en composteerbaarheid van verpakkingsmaterialen te bevorderen’, zegt Leif Frilund, CEO van Walki Group. ‘Plasbel is een geweldig bedrijf met toegewijd personeel en superieure producten in een branche die de komende jaren sterk zal groeien. Ze brengt niet alleen een strategische uitbreiding van onze productportfolio van duurzame alternatieven, maar ook directe toegang tot belangrijke eindgebruikers.’

Uitbreiden

Antonio Beltrán, CEO Plasbel: ‘We zijn verheugd om deel uit te maken van de Walki-familie en deze nieuwe groeifase in te gaan, met als doel ons leiderschap in Spanje te consolideren en het geografische bereik van Plasbel verder uit te breiden. Bovendien zullen de complementaire R & D-capaciteiten helpen om een ​​toonaangevende biofilmconverter te worden met aantrekkelijke uitbreidingsmogelijkheden in heel Europa.’


Walki Plasbel is gespecialiseerd in de productie van gerecyclede en composteerbare zakken en flexibele verpakkingsproducten die worden gebruikt in de voedings- en detailhandel.

Artikel delen