Flexibele voedingsfolie van gerecyclede grondstoffen

Flexibele voedingsfolie van gerecyclede grondstoffen

Sealed Air brengt de eerste flexibele kunststoffolie voor het verpakken van levensmiddelen op de markt die gecertificeerde circulaire polymeren (CCR) bevat. Het bedrijf blijft zich verder inspannen om uiterlijk tegen 2025 100% recycleerbare of herbruikbare verpakkingsoplossingen te creëren.

rBDF S10-folie

30% van de rBDF™ S10-folie van het merk CRYOVAC® is gecertificeerd als ISCC (International Sustainability & Carbon Certification). Deze onafhankelijke instantie is wereldleider op het gebied van de accreditatie van materialen en processen voor de circulaire economie.

Naast het gecertificeerde kunststofgehalte (afkomstig van een nieuwe recyclingtechnologie) is de barrièrefilm rBDF™ van CRYOVAC® ultradun en helpt het de agro-levensmiddelenindustrie om de weg in te slaan naar meer duurzaamheid. Met zijn 21 micron is het één derde lichter dan de veelgebruikte FFS-verpakkingen en driemaal dunner dan andere thermoformeerbare folies*.

Afval verminderen en houdbaarheid vergroten

Arnaud Brunet, Platform Director van Vloeistoffen en verwante markten van Sealed Air, meldt: ‘Het gebruik van CCR in de rBDF™ S10 van CRYOVAC® vormt de perfecte aanvulling op deze ultradunne krimpverpakking met uitstekende mechanische en anti-condens eigenschappen. Deze combinatie biedt een verpakkingsoplossing die aansluit bij een circulaire economie die erop gericht is het afval te verminderen en de houdbaarheid te vergroten.’

De glanzende en transparante presentatie van de rBDF™ S10-folie van CRYOVAC® geeft de verpakte levensmiddelen een meerwaarde en stimuleert daarmee de verkoop. De waterdichte laskwaliteit en de barrière-eigenschappen van de folie dragen bij tot de vermindering van het afval door de integriteit van de levensmiddelen te behouden en de houdbaarheid ervan te verlengen.

Geschikt voor verse producten

Het is mogelijk dat rBDF™ S10 van CRYOVAC® met of zonder een andere ondersteunende verpakking (bijvoorbeeld trays) wordt gebruikt. De folie, die wordt gebruikt in combinatie met een gemodificeerde atmosfeer, is perfect geschikt voor het verpakken van verse producten zoals rood vlees, pluimvee, vis, vleeswaren, kaas, kant-en-klare gerechten.

De rBDF™ S10-folie van het merk CRYOVAC® weerspiegelt de verbintenis van Sealed Air om agrovoedingsbedrijven in de hele toeleveringsketen te helpen om te voldoen aan de kansen en eisen van een circulaire economie. Duurzaamheid staat centraal in al onze verpakkingsconcepten en -ontwikkelingen die tevens de efficiëntie optimaliseren en verbeteren.

*Afhankelijk van de resultaten voor de leverbare producten van Sealed Air. Alle installaties en systemen zijn verschillend en de resultaten kunnen dus variëren.

Meer informatie

Artikel delen