KHS machines verwerken krimpfolie uit 100% gerecycled materiaal

KHS machines verwerken krimpfolie uit 100% gerecycled materiaal

Elke dag gaan waardevolle kunststoffen verloren in de recyclingkringloop. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan hulpbronnen besparende verpakkingsoplossingen toe. Met de mogelijkheid om op alle KHS krimpverpakkingsmachines ook folie van 100 procent gerecycled materiaal te verwerken, realiseert de KHS groep een duurzaam alternatief op het gebied van secundaire verpakkingen. De systeemleverancier biedt gebruikers een uitgebreid dienstenpakket voor het achteraf aanpassen van bestaande systemen en voor het testen van folies.


KHS Innopack Kisters SP

Gebruik van gerecycled materiaal in bestaande en nieuwe machines

Het gebruik van folie gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal is nu mogelijk op alle KHS krimpverpakkingsmachines in de modelseries TSP, WSP, SP en PSP. Dankzij hun modulaire ontwerp kunnen bestaande machines ongecompliceerd worden aangepast. De folie kan worden gebruikt voor het verpakken van PET- en glazen flessen, maar ook drankblikjes.

Voor fabrikanten die met hun eigen folieleveranciers werken, biedt KHS een breed scala aan diensten: ‘In ons eigen laboratorium kunnen we de gewenste folies controleren om te zien of ze compatibel zijn met onze machines’, zegt Martin Thyssen, verpakkingsexpert voor karton, papier en krimpfolie bij KHS. Bovendien staan de ervaren KHS servicetechnici ter beschikking om klanten te helpen bij de directe inbedrijfstelling ter plaatse of via remote services.


Martin Thysen, verpakkingsexpert voor karton, papier en krimpfolie bij KHS

Duurzame oplossing voor de drankenindustrie

Het gebruik van gerecyclede folie loont voor de gebruikers op verschillende manieren. ‘Enerzijds vermindert het de CO2-voetafdruk met wel 65 procent in vergelijking met nieuw materiaal, volgens marktinformatie van verschillende foliefabrikanten, wat bijdraagt aan een aanzienlijke besparing van hulpbronnen’, legt Thyssen uit. Anderzijds zouden de bottelaars kunnen anticiperen op de geplande wetswijzigingen in sommige landen met betrekking tot vaste quota.

Naast het blijvende verwerkingsgemak biedt de duurzame verpakkingsoplossing de kans om een belangrijke boodschap te communiceren.
‘Met de verwerkbaarheid van folies die gemaakt zijn van 100 procent gerecycled materiaal, geven we een duidelijke boodschap af over het beschermen van het milieu,’ aldus Thyssen. Op deze manier richt KHS zich op het verder uitwerken van milieuvriendelijke oplossingen en het bevorderen van de circulaire economie.

Artikel delen