Aldi test papier banderol voor bananen om plastic zak te vervangen

Aldi test papier banderol voor bananen ter vervanging van plastic zakjes

Aldi test papier banderol voor bananen om plastic zak te vervangen

Aldi test voor het bundelen van haar bananen een papieren banderol die de bestaande plastic zakjes moet gaan vervangen. Naar schatting kan de retailer hiermee jaarlijks 234 ton plastic besparen.

De overstap van plastic naar papier gaat om de vervanging van een plastic zakje voor bananen door een papieren banderol. De test richt zich op verschillende soorten samenstellingen, zoals de midi-bananen, de Nature's Pick-verpakking met vijf stuks, de Organic-verpakking met zes stuks en andere geselecteerde bananenlijnen van het bedrijf.

234 ton plastic verpakkingen

Als de proef succesvol is, zal er volgens Aldi naar verwachting jaarlijks ongeveer 234 ton plastic verpakkingen worden bespaard.
‘Bij Aldi weten we hoe belangrijk het verminderen van plastic is voor onze klanten, collega’s en de toekomst van de planeet’, zegt Luke Emery, directeur Plastics en Verpakkingen bij Aldi. ‘We onderzoeken voortdurend hoe we dit kunnen doen, en onze laatste proef met bananen is weer een stap op die weg.’

 

rPET voor flessen

Andere inspanningen van Aldi om het plasticverbruik te verminderen, zijn onder meer een overgang naar 100% rPET voor alle frisdrank- en waterflessen van het eigen merk – wat naar verwachting jaarlijks 10.000 ton nieuw plastic zal besparen – en recyclebare, op papier gebaseerde verpakkingsmaterialen voor de boter van het eigen merk, wat naar verwachting jaarlijks meer dan 10 ton niet-recyclebare papieren verpakkingen zal vervangen.

Artikel delen