All4Pack Emballage Paris 2024: circulariteit staat centraal

All4Pack Emballage Paris 2024 start-ups OPACK

All4Pack Emballage Paris 2024: circulariteit staat centraal

De All4Pack Emballage Paris 2024 vindt dit jaar plaats van 4 t/m 7 november. Deze internationale vakbeurs is een toonaangevend platform binnen het verpakkings- en intralogistieke ecosysteem. Dit jaar is er ook een All4Pack Circularity-zone, waarin start-ups hun innovatieve en flexibele oplossingen voor verpakkingen en onderhoud presenteren. 

All4Pack Circularity 

De All4Pack Circularity-zone is een ontmoetingsplek om het principe van Reduce, Reuse en Recycle (de 3R’s) te bespreken door middel van workshops en pitches. De diverse start-ups zullen aanwezig zijn met hun oplossingen, waaronder nieuwe materialen, herbruikbare en slimme containers en tools voor het programmeren van robots. De expositie verbetert de zichtbaarheid van deze start-ups en de kans om investeerders en gebruikersindustrieën te ontmoeten, die circulariteit centraal stellen in de waardeketen.

Aanwezige start-ups

Voor de All4Pack Circularity registreerden zich al verschillende start-ups, zoals: 

Bag'Innov

Bag'Innov is gespecialiseerd in flexibele, recyclebare stazakken. Deze hebben een volume van 1,5 liter tot 5 liter en een kraantje. Verder zijn de stazakken geschikt voor contact met zowel voedingsmiddelen als niet-voedingsmiddelen en voor warme (83°) of koude inhoud. 

Pack Me Up

Pack Me Up is gespecialiseerd in duurzame verpakkingsoplossingen en presenteert op  All4Pack Emballage Paris zijn volledig recyclebare noppenfolie van gerecycled papier, die een ecologisch en effectief alternatief biedt om alle soorten producten tijdens het transport te beschermen.

De tekst gaat onder de foto's verder. 

All4Pack Circularity BagInnov All4Pack Circularity Pack Me Up

Ecocert Greenlife

De Business Unit van Ecocert Greenlife, gewijd aan duurzame materialen, richt zich voornamelijk op plastic materialen en biedt GRS-certificering, die de traceerbaarheid van gerecyclede materialen door de hele waardeketen garandeert en tegelijkertijd voldoet aan veeleisende ecologische en sociale uitdagingen.

Magma Technology

Magma Technology biedt een nieuwe generatie visibility systemen om het beheer van logistieke activa te optimaliseren. Het bedrijf transformeert containers in slimme containers dankzij een oplossing die IoT-technologie en een webplatform combineert. Dit biedt onmiddellijke toegang tot voorraden en maakt het mogelijk om het gebruik van apparatuur te optimaliseren dankzij zijn algoritmen.

Opack

Opack biedt het pakket van de toekomst; tot 100 keer herbruikbaar vermindert het afval met 25 kg en de CO2-voetafdruk met 90%. Bovendien is de Opack voordeliger dan wegwerpdozen. Dit alles dankzij een gepatenteerde leegtevuller die in twee seconden wordt opgeblazen om items te beschermen.

All4Pack Emballage Paris 2024 OPACK start-ups-1
Opack: het pakket van de toekomst

Over All4Pack Emballage Paris

All4Pack Emballage Paris brengt alle innovaties, trends en expertises samen om gebruikersindustrieën te bedienen. De vakbeurs biedt een allesomvattende benadering voor specifieke, duurzame en verantwoorde oplossingen voor de prestatie-uitdagingen, waarmee professionals in de sector worden geconfronteerd, waaronder verpakking, machines en logistiek. 

All4Pack Emballage Paris brengt besluitvormers uit elf verschillende industriële sectoren samen, waaronder voeding, schoonheid & hygiëne, consumptiegoederen, kapitaalgoederen, dranken en vloeistoffen, distributie en e-commerce, luxegoederen, farmacie en gezondheid, diensten, transport en logistiek en andere multi-industrieën. De 2022-editie van de beurs telde 1.100 exposanten, waarvan 51% afkomstig was van buiten Frankrijk, en trok 45.000 professionals, waarvan 32% internationaal.
Artikel delen