Aseptische tethered caps van TriMas Packaging

Aseptische tethered caps van TriMas Packaging

Affaba & Ferrari, een merk van TriMas Packaging, introduceert een serie tethered aseptische caps. Deze sluitingen zijn ontworpen om na opening en tijdens gebruik permanent aan de fles te blijven zitten, waardoor onbedoeld milieuafval door weggegooide doppen wordt voorkomen.

De Single-Use Plastics-richtlijn (SUP) van de Europese Unie wordt in juli 2024 van kracht. Het doel is met name om de milieu-impact van plastic producten voor eenmalig gebruik te verminderen.

Dranksluitingen behoren tot de plastic artikelen voor eenmalig gebruik die het meest als afval worden aangetroffen op stranden in de Europese Unie (EU). Het doel van de nieuwe EU-richtlijn kunststoffen voor eenmalig gebruik is om onbedoeld milieuafval te verminderen en de recycling van doppen en sluitingen samen met hun flessen te vergemakkelijken: plastic doppen en deksels moeten vast blijven zitten aan drankverpakkingen met een volume tot 3 liter. Met dit in het achterhoofd biedt TriMas Packaging nu in heel Europa oplossingen met tethered caps aan – doppen die na opening en tijdens gebruik permanent aan een container vast blijven zitten.

 

Thetered cap ontwerp met voordelen

Het assortiment van tethered caps van Affaba & Ferrari voldoet aan de eisen van de EU door verschillende voordelen te bieden aan fabrikanten, distributeurs en zelfs consumenten. Het innovatieve ontwerp met tethered cap zorgt ervoor dat de dop stevig aan de container blijft zitten wanneer deze wordt geopend en in gebruik. Het is volgens de producent zo robuust dat de fles meer dan 15 keer kan worden geopend en gesloten zonder de integriteit van de dop in gevaar te brengen.

 

Voor PET- en HDPE-flessen

De doppen zijn geschikt voor zowel PET- als HDPE-flessen. Een dure verandering aan de flessennek in het productieproces is niet nodig, aldus TriMas. De doppen zijn ook geschikt voor aseptisch afvullen, zodat fabrikanten en distributeurs hygiënisch kunnen produceren. Bovendien helpt een verzegelde ring, voor extra bescherming en kunnen fabrikanten de productveiligheid voor consumenten garanderen.

 

Twee tethered oplossingen

Om ervoor te zorgen dat aan alle eisen van de klant wordt voldaan, biedt TriMas Packaging twee oplossingen met tethered caps met verschillende scharnieropties. De eerste productvariant, een dop met horizontaal scharnier, heeft een diameter van 38 mm en een openingshoek van 140°. Op verzoek is de dop ook verkrijgbaar in een lichtgewicht uitvoering. De tweede productvariant is een lichtgewicht vastgebonden dop met een geïnjecteerd scharnier, verkrijgbaar in diameters van 33 mm en 38 mm – en in twee openingshoeken van 180° (met haak) en 150° (zonder haak). Beide doppen zijn verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke kleuropties, waardoor klanten hun merkidentiteit en aanwezigheid in het schap kunnen vergroten.

TriMas Packaging (2)

 

Artikel delen