Be O cup: Koffiebeker van frituurolie

BeOLifestyle-lanceert -duurzame-BeOCup

Be O cup: Koffiebeker van frituurolie

Tags: Plastic

In 2024 zijn plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen in principe niet toegestaan als ter plaatse in een horecagelegenheid, op een festival of op kantoor wordt gegeten of gedronken. Herbruikbare borden en bekers zijn dan de norm om milieuvervuiling en plastic soep te voorkomen. Be O Lifestyle haakt hierop in met de 100% recyclebare Be O cup.

De Be O cup van het Nijmeegse bedrijf wordt gemaakt van biobased polypropyleen (PP), geproduceerd met gebruikte plantaardige vetten en oliën, zoals frituurolie. De frituurolie wordt verzameld, chemisch behandeld en daarna tot nieuwe grondstof gefabriceerd, genaamd Bornewables.

Betrokken partijen

Een deel van de frituurolie voor de duurzame beker wordt verzameld door Renewi, inzamelaar van organische reststoffen in Nederland. Neste, actief in hernieuwbare en circulaire oplossingen voor onder andere plastics, draagt zorg voor de behandeling van de frituurolie en afval van het productieproces van deze vetten. Vervolgens maakt Borealis hier Bornewables PP van. VDL GL Plastics is verantwoordelijk voor de productie van de Be O cup.

BeOCup.1-1
Be O Lifestyle introduceert de 100% recyclebare Be O cup, gemaakt van frituurolie.

“Single-use naar re-use”

Be O Lifestyle hanteert het motto “van single-use naar re-use”. Met het toegepaste biobased materiaal in de cup vermindert de onderneming haar CO2-uitstoot met meer dan 75%. Het bedrijf claimt dat de beker een leven lang meegaat, want ‘als er iets kapot gaat, zijn de losse onderdelen van de beker eenvoudig te repareren’.

De lanceringsdatum van de duurzame beker staat gepland voor 28 september.

(Bron: Duurzaam Ondernemen)

BeOCup.2 BeOCup.3
Artikel delen