Biobased verpakkingslijmen

Jowat_Empack_Gent

Biobased verpakkingslijmen

Lijmleverancier Jowat presenteert op Empack Gent, stand 2110,  haar Jowatherm GROW assortiment. Het betreft biobased hotmelt voor bedrijven die het gebruik van fossiele grondstoffen fors willen verminderen.

Nieuw in het aanbod is de Jowatherm GROW 853.22 die zich onderscheidt door een aanzienlijk hoog gehalte aan hernieuwbare grondstoffen van meer dan 50%. Deze lijm wordt volgens de producent gekenmerkt door een breed hechtingsspectrum en het vergemakkelijkt de verlijming van moeilijke oppervlakken, zoals gecoate materiaaloppervlakken. Daarnaast maakt de flexibiliteit bij lage temperaturen deze lijm tot een interessant alternatief in diepvriestoepassingen, informeertJowat.

DIN certificatie

Bij de productie gebruikt de producent alleen harsen die worden gewonnen uit bijproducten die vrijkomen bij de papierproductie. Het gebruikte dennenhout is afkomstig uit gecontroleerde en duurzaam beheerde bossen. De GROW-lijmen zijn bekroond met het keurmerk “DIN gecertificeerd” vanwege het geverifieerde hoge biobased gehalte.

Artikel delen