Cabka: Logistieke oplossingen voor de circulaire economie

Cabka-transportoplossing-CabCube

Cabka: Logistieke oplossingen voor de circulaire economie

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in logistiek – gebruikers focussen op de besparing van hulpbronnen om zo de CO2-uitstoot te verminderen en te voldoen aan de vereisten van de circulaire economie. Als gespecialiseerd bedrijf voor ladingdragers gemaakt van gerecycled plastic ontwikkelt Cabka producten die voldoen aan alle aspecten van duurzaamheid en de circulaire economie.

Dit versterkt de focus van Cabka op herbruikbare producten met een lange levensduur, zoals de opvouwbare grote containers en nestbare pallets. Deze oplossingen hebben het voordeel dat de gebruikers niet alleen energie, transport en opslagkosten besparen, maar ook de levenscyclusanalyse van hun bedrijf verbeteren. Opgevouwen zijn de containers kleiner en wegen ze minder dan de metalen gitterboxen. De nestbare pallets zijn tevens lichter dan de houten pallets en leeg hebben ze een kleiner volume. Met deze oplossingen kunnen gebruikers nog meer grote ladingdagers en pallets vervoeren en opslaan. 

Alternatieve transportoplossingen

De producent erkende de vraag van logistieke bedrijven naar gebruiksvriendelijke en voordelige transportoplossingen en bood alternatieven aan die een meerwaarde betekenen voor bijvoorbeeld de detailhandel van de levensmiddelenindustrie. Deze alternatieven omvatten nestbare en plastic hygiënepallets en een opvouwbare grote container op wielen die de efficiëntie van retourtransporten verhogen. De units beschermen de vervoerde goederen op doeltreffende wijze en dit resulteert in minder schade en afval. De uitvoering zonder wielen – de CabCube – is bedoeld voor zowel de detailhandel als de industrie. In lege toestand kan de CabCube opgevouwen worden tot een fractie van zijn volume en bijgevolg wordt de opslagruimte voor retourtransporten verminderd met 75%. 

Cabka_Cabcube.1 Cabka_Cabcube.2_adv_wk43_22_alleen_online

Ladingdragers en pallets van gerecycled plastic

Cabka produceert hoofdzakelijk grote ladingdragers en pallets van gerecycled plastic. Daarnaast kunnen de producten meerdere keren gerecycled worden zonder dat daarbij hun technische en functionele eigenschappen worden opgeofferd. Het bedrijf verwerkt 70% van zijn gerecycled kunststof in het bedrijf zelf. Cabka verwerft een groot deel van dit materiaal uit gebruikt plastic afval van de privéhuishoudens.

Circulaire benadering

De focus ligt op oplossingen die door het gespecialiseerde bedrijf ontwikkeld worden in samenspraak met de markt. Cabka heeft bijvoorbeeld een leveringsovereenkomst ondertekend met het logistiekbedrijf CHEP om herbruikbare containers uit gerecycled plastic te leveren. Deze oplossing is volledig aangepast aan de prestatievereisten van CHEP en is gericht op een optimaal gebruik van gerecyclede materialen, waardoor een volledig circulaire benadering gestimuleerd wordt. Een ander voorbeeld is de herbruikbare opvouwbare palletbox voor een Amerikaanse retailer. De goederen worden beschermd in de container zelf en dit resulteert in minder beschadigde goederen en dus minder afval. Het is niet langer nodig om wegwerpverpakkingen te gebruiken of die te bewerken voor hergebruik. Daarbovenop wordt door het gebruik van de opvouwbare containers ruimte bespaard in de retourlogistiek. Cabka neemt ook ongebruikte containers terug en recyclet deze.

Artikel delen