Carlsberg Group start proefproject met papieren fles

Carlsberg Group start proefproject met papieren fles

Carlsberg Group gaat zijn nieuwe Fiber Bottle op grote schaal testen. De biobased en volledig recyclebare bierfles komt daarmee voor het eerst in handen van consumenten. Een serie van 8.000 Fiber Bottles worden getest in acht West-Europese markten: Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, VK, Polen, Duitsland en Frankrijk.

 

 

De fles bevat bier gebrouwen met biologische gerst en richt zich op de ontwikkeling van duurzame technologieën. De flessen komen in handen van lokale consumenten, klanten en andere marktdeelnemers via geselecteerde festivals en evenementen, evenals gerichte productproeverijen.

Testen op deze schaal geeft Carlsberg de mogelijkheid om feedback te verzamelen over de ervaringen van mensen met het product, die als input zullen dienen voor de volgende generatie designs.

 

PEF als binnenlaag

De binnenvoering van de Fiber Bottle is gemaakt van het plantaardige polymeer PEF, dat is ontwikkeld door Carlsbergs partner Avantium. PEF is volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen, is compatibel met plastic recyclingsystemen en kan op natuurlijke wijze worden afgebroken als het buiten de nationale recyclingsystemen terechtkomt.

Naast de voordelen van duurzame verpakkingen, fungeert PEF als een zeer effectieve barrière tussen het bier en de vezelbuitenwand, waardoor de smaak en het koolzuur van het bier goed worden beschermd. De buitenschaal van de fles, die wordt gemaakt door verpakkingsbedrijf Paboco, is gemaakt van duurzaam gewonnen houtvezels en is biobased. Bijkomend voordeel is dat deze buitenlaag isolerend is en het bier langer koel kan houden in vergelijking met blikjes of glazen flessen.

 

 

Carlsberg-papieren fles
De papieren fles van Carlsberg.
Artikel delen