Absolut lanceert haar eerste papieren flessen in het VK

Pernod Ricard's Absolut Vodka introduceert  papieren flessen in het Verenigd Koninkrijk.

Absolut lanceert haar eerste papieren flessen in het VK

Pernod Ricard's Absolut Vodka zal het eerste wereldwijde sterke drankmerk zijn dat single-mould papieren flessen commercieel aanbiedt in het Verenigd Koninkrijk. Absolut Vodka gaat in een proefperiode van drie maanden zijn papieren fles, die gemaakt is uit één geheel, aanbieden in de Britse supermarktketen Tesco.

Dit is de eerste keer dat een wereldwijd gedistilleerd bedrijf dergelijke papieren flessen op de markt brengt, na ze al te hebben getest op festivals in het VK en Zweden. Voor Absolut is dit een belangrijke mijlpaal op weg naar een klimaatneutraal product in 2030 - een voorwaarde om dit doel te bereiken is het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de verpakking.

Coca-Cola, Carlsber en P&G

Het initiatief voor papieren flessen maakt deel uit van een bredere samenwerking met Paboco (the Paper Bottle Company) en zijn gemeenschap van wereldwijde merken - The Coca-Cola Company, Carlsberg, P&G en L'Oréal - om de dranken- en verpakkingsindustrie te helpen  om de grenzen van duurzame verpakkingen te verleggen.

Absolut_paper_bottle_VM

 

Artikel delen