Chipszakjes Tyrrells gemaakt van 25% gerecycled plastic

De chipszakjes van Tyrrells, onderdeel van KP Snacks, bevatten 25% gerecycled plastic.

Chipszakjes Tyrrells gemaakt van 25% gerecycled plastic

De chipszakjes van Tyrrells, onderdeel van KP Snacks, bevatten 25% gerecycled plastic. De nieuwe verpakking is van toepassing op zakken van 150 gram Tyrrells-chips in de smaken Lightly Sea Salted, Sea Salt & Cider Vinegar, Sweet Chilli & Red Pepper en Mature Cheddar & Chive. Een groene balk op de verpakking geeft aan dat de verpakkingen deels zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Na de uitrol eind maart zijn de zakjes bedoeld om KP Snacks te helpen voldoen aan de vereisten van het Britse Plastics Pact en zijn eigen People & Planets-doelstellingen, waarin het bedrijf zijn zinnen zet op een circulaire economie voor flexibel plastic.

Het bedrijf beweert al sinds 2014 1.100 ton plastic uit zijn portfolio te hebben gehaald, met recente bijdragen zoals de investering in nieuwe flowwrap-apparatuur om 35% van de plastic verpakkingen uit de Discos-, Roysters- en Frisps-series te verminderen.

Tyrrells chipszakjes verkleind CO2-voetafdruk

‘Door gerecycled materiaal te introduceren in onze Tyrrells chipszakjes, beginnen we de kringloop op het gebied van verpakkingen te sluiten en tegelijkertijd de behoefte aan nieuw plastic te verminderen’, zegt Beth Minch, marketingmanager, Tyrrells, KP Snacks. ‘Deze nieuwste verpakkingsinnovatie maakt deel uit van een bredere merkoverschrijdende strategie die is ontworpen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.’

 

 

Artikel delen