CO2 reduceren met micro-flute van Metsä Board

Metsä Board toont haar premium geschenkverpakkingen.

CO2 reduceren met micro-flute van Metsä Board

Metsä Board toont op de Paris Packaging Week op 17 en 18 januari in het expositiecentrum Paris Expo Porte haar CO2-reducerend concept voor premium geschenkverpakkingen. Op de beurs in Versailles komen ontwikkelaars, ontwerpers en leveranciers van verpakkingen samen om de toekomst van verpakkingen voor de schoonheidsmarkt vorm te geven.

Op de stand van Metsä Board (L60) krijgen bezoekers de kans om een team van experts uit te dagen met hun specifieke behoeften en meer te horen over hoe ze de CO2-voetafdruk van hun verpakking kunnen verlagen of de innovatie van verpakkingsontwerp kunnen stimuleren door de introductie van een co-creatieconcept in het moderne Excellence Centre van het bedrijf.

 

Lichtgewicht karton van Metsä Board

Op de stand kunnen bezoekers verschillende nieuwe verpakkingsconcepten bekijken die gemaakt zijn van speciaal ontworpen lichtgewicht karton van nieuwe vezels, waaronder een gloednieuwe grondstofbesparende en recyclebare micro-flute oplossing als alternatief voor traditionele dozen van massiefkarton. Met het nieuwe ontwerp presenteert het bedrijf een nieuwe geschenkverpakking die minder materiaal gebruikt en een lagere CO2-voetafdruk heeft dan traditionele harde dozen. De verpakking bestaat uit een aparte bodem en deksel gemaakt van microgolf. De oppervlaktebekleding kan ongestreken of gestreken witte kraftliner zijn.

Metsä Board gift box

3D vezelverpakking

Op de Metsä-stand zal ook de nieuwe Muoto 3D vezelverpakkingsoplossing te zien zijn die in afgeronde complexe vormen geperst kan worden, met een prototype verpakking die gezamenlijk ontworpen is door Metsä Spring en Fiskars Group en ontstaan is in het Metsä Board Excellence Centre, waarbij de 3D binnenverpakking gecombineerd wordt met een kartonnen omhulsel.

Metsä Board karton

 

Artikel delen