De duurzame etiketten van Optimum Group: dit zijn de voordelen

Optimum Group duurzame etiketten

De duurzame etiketten van Optimum Group: dit zijn de voordelen

Optimum Group™ is een toonaangevende leverancier van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen met productielocaties in Nederland, Duitsland, België en Denemarken die gezamenlijk een totaalpakket aanbieden. Marktconforme kosten, hoge leverbetrouwbaarheid, maximale merkbeleving of minimale impact op het milieu? Wat u ook zoekt in een etiket of flexibele verpakkingslossing: Optimum Group™ levert.

Voorop in duurzaamheid

Duurzaamheid vormt de kern van de verpakkingsindustrie, waar grote retailers de normen bepalen en transparante bewijzen van CO2-voetafdrukken vereisen. Optimum Group™, de internationale groep van 19 gespecialiseerde drukkerijen, is vastbesloten om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren. De groep focust zich op het berekenen van de emissies in de gehele productieketen door samen te werken met toeleveranciers.

Greenliner Recycling Programma

Eén van de waardevolste initiatieven van Optimum Group™ is het Greenliner Recycling Programma. Dit ging in 2018 in Denemarken van start en wordt sinds 2021 ook in Nederland uitgevoerd. Met het programma bereikte Optimum Group™ in 2022 bijna 600 ton CO2-reductie door ongeveer 300.000 kilogram rugpapier op te halen bij klanten en dit te recyclen tot nieuw backingmateriaal. Het Greenliner Recycling Programma biedt niet alleen aanzienlijke milieuvoordelen, maar vermindert ook de afvalkosten voor haar klanten. Als blijk van waardering ontvangen klanten een certificaat dat hun bijdrage aan de circulaire economie bevestigt.

Duurzaam verpakken 

Dunnere basismaterialen, milieuvriendelijke inkten, linerless en dunnere basismaterialen kenmerken de duurzame etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen van Optimum Group™. Door over te stappen op deze etiketten profiteren bedrijven van meer etiketten op een rol, minder rolwissels en minder afval. Optimum Group™ helpt bij verduurzamen in ieder segment.

Wilt u meer informatie?

Optimum Group™ verandert samen met haar klanten de toekomst van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. De focus ligt op een gezamenlijke inzet voor een wereld, waarin duurzaamheid de hoogste prioriteit geniet. Wilt u meer informatie over het Greenliner Recycling Programma of het Optimum Green portfolio? Neem dan vrijblijvend contact op via 085 273 23 33 of info@optimumgroup.nl.

Artikel delen