‘Duurzaamheid en golfkarton is een ideale match’

De Jong Verpakking by Stora Enso: ‘Duurzaamheid en golfkarton is een ideale match’

‘Duurzaamheid en golfkarton is een ideale match’

De vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen is groter dan ooit tevoren. Consumenten en bedrijven beseffen steeds meer de impact van hun keuzes en zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Golfkarton biedt hierbij de uitkomst: het is hernieuwbaar, recyclebaar, biologisch afbreekbaar én sterk, lichtgewicht en veelzijdig, stelt De Jong Verpakking by Stora Enso.

De Jong Verpakking by Stora Enso: sterke focus op duurzaamheid

Het verpakkingsbedrijf neemt de verantwoordelijkheid voor de planeet serieus en is zich bewust van de impact die haar producten heeft op het milieu. Daarom heeft de onderneming sinds de overname door Stora Enso veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Gedreven door de gedeelde visie om een positieve impact te maken, is De Jong Verpakking by Stora Enso vastbesloten om de toekomst van duurzaam verpakken vorm te geven.

‘Wij geloven dat we samen met onze klanten een positieve impact kunnen hebben op de wereldwijde uitdagingen en bij kunnen dragen aan een schonere en duurzamere wereld'

Duurzaamheid in de praktijk: concrete voorbeelden

  • Het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk en streven naar een zo hoog mogelijk percentage gerecycled materiaal in de rollen.
  • Al het afval wat ontstaat tijdens het productieproces wordt gescheiden, geperst in balen en hergebruikt. 
  • Zonnepanelen op de daken wekken energie op en de restwarmte van de machines wordt gebruikt om de kantoren te verwarmen.
  • Het aanmoedigen van haar klanten om FSC-gecertificeerde producten te gebruiken en hen te ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen.
  • Optimalisatie van de ontwerpen om minder materiaal te gebruiken, wat resulteert in minder afval en een lagere ecologische voetafdruk.


Naast de milieueffecten, biedt golfkarton ook economische voordelen

  • Golfkarton is een voordelige verpakkingsoplossing die kosten bespaart.
  • Golfkarton is lichtgewicht en stapelbaar, wat resulteert in lagere transportkosten en minder opslagruimte.

Toekomstplannen

Eind 2023 is Stora Enso lid geworden van The Climate Pledge. Als onderdeel van dit initiatief heeft Stora Enso zich gecommitteerd aan het bereiken van netto nul koolstofemissies tegen 2040. Dit is een logische stap in hun lange termijnambitie om klimaatpositief te worden en tegen 2050 100% regeneratieve producten en oplossingen aan te bieden. 
In lijn met deze visie en doelstelling blijft ook De Jong Verpakking by Stora Enso zich inzetten voor duurzaamheid en onderzoekt voortdurend nieuwe manieren om haar producten en processen nog milieuvriendelijker te maken.

‘Wij geloven dat we samen met onze klanten een positieve impact kunnen hebben op de wereldwijde uitdagingen en bij kunnen dragen aan een schonere en duurzamere wereld.’
Artikel delen