De juiste verpakkingstape kan duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen

De juiste verpakkingstape kan duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen

De juiste verpakkingstape kan duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen

Duurzamere zelfklevende tape is misschien niet het eerste waar aan wordt gedacht bij industriële handelsverpakkingen of bij de productie van consumptiegoederen als het gaat om bijdragen aan duurzaamheid. Aldus tesa.

 

Echter, naarmate de markt voor duurzaamheid groeit en de vraag toeneemt, willen steeds meer branches en fabrikanten oplossingen die de duurzaamheid bevorderen. Volgens Fortune Business Insights zal de wereldwijde markt voor groene technologie en duurzaamheid tussen 2022 en 2029 met meer dan 20% groeien.

Duurzaamheidsknelpunten

Zelfklevende tapes die bijdragen aan duurzaamheid vormen een kans voor distributeurs om aan de eisen van hun klanten te voldoen. Overschakelen op duurzamere tapes kan niet alleen een oplossing zijn voor diverse duurzaamheidsknelpunten, maar ook een zichtbaar effect hebben op het bedrijfsresultaat. tesa heeft een reeks oplossingen met duurzame inhoud op het gebied van verpakkingen ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de klant.

tesa_adv_wk49_23.1-1

Toch zijn er een paar punten waarmee distributeurs en industriële eindgebruikers rekening moeten houden bij hun keuze voor duurzamere zelfklevende verpakkingstapes. De producent van verpakkingstapes heeft er een aantal op een rij gezet:

Inzet voor duurzaamheid

tesa wil haar klanten in staat stellen hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren door producten aan te bieden die bijdragen aan de duurzaamheid van hun processen en toepassingen (zie duurzaamheidsverslag). De aanpak is holistisch en wetenschappelijk. tesa heeft wereldwijd meer dan vijfhonderd wetenschappers, ingenieurs en productontwikkelaars in dienst die aan innovatieve producten en processen werken.

Doelstellingen

De belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 zijn dat 70% van de materialen voor haar producten en verpakkingen wordt gerecycled of gemaakt van hernieuwbare materialen en dat het gebruik van nieuwe fossiele kunststoffen wordt gehalveerd. Voor de verpakkingen is het doel dat dit in 2025 is gerealiseerd. In 2030 wil tesa de indirecte emissies van de toeleveringsketen (Scope 3) met minstens 20% hebben verminderd ten opzichte van 2018. De weg naar meer duurzaamheid en de resultaten tot nu toe zijn te vinden op de website.

Meer duurzaamheid en betrouwbare prestaties voor de juiste prijs

Zelfklevende tape lijkt misschien een klein detail als het gaat om het verbeteren van de duurzaamheid van verpakkingsoplossingen. ‘Elke stap brengt ons echter verder in de richting van een duurzamere toekomst, dus waarom zou u niet kiezen voor een duurzamere oplossing als dat mogelijk is?’
Dat klinkt logisch. Gesteund door diverse productcertificeringen en een snel en betrouwbaar bestel- en leveringsproces, kunnen duurzamere zelfklevende tapes onmiddellijk worden ingezet als een betrouwbaar alternatief voor conventionele verpakkingstapes en tegelijkertijd bijdragen aan de algemene bedrijfsprestaties.

Partnerschap voor duurzame vooruitgang

‘Inzetten voor duurzaamheid is al vele jaren een van de kernelementen van tesa. Wij begrijpen dat het realiseren van een hoger niveau van duurzaamheid een belangrijk doel is voor veel van onze klanten - net als voor ons. Wij slaan deze weg met elkaar in en ondersteunen het met innovatieve lijmoplossingen.’

tesa_adv_wk49_23.2-1

 

Meer informatie

‘Klik hier voor meer informatie over ons assortiment duurzamere verpakkingstapes.'
Artikel delen