tesa verduurzaamt tape-aanbod met papieren en PCR-tapes

tesa verduurzaamt tape-aanbod met papieren en PCR-tapes

tesa introduceert een reeks van zeven duurzame verpakkingstapes op folie- en papierbasis. De producten komen volgens de tapeproducent tegemoet aan de groeiende vraag van klanten en consumenten naar oplossingen die bijdragen tot duurzaamheid en voldoen aan de toenemende milieuwetgeving. ‘Ook de kleine delen in de waardeketen, zoals tape, kunnen duurzame voordelen opleveren’, aldus de fabrikant.

‘We willen de volgende stap zetten naar een duurzamere toekomst met onze nieuwe campagne 'Makes sense' die onze duurzamere verpakkingstapes onder de aandacht brengt’, zegt Andreas Walkembach, general manager Industrial Trade & Converting Europe van tesa.
‘Wij bieden distributeurs en industriële eindgebruikers duurzamere opties voor hun verpakkingen teneinde hun duurzaamheidsagenda's te ondersteunen. Alle tapes die deel uitmaken van de campagne bewijzen hoe verpakkingen in de toekomst duurzamer kunnen zijn.’

Hoge prestaties

De eerste vereiste voor de productontwikkeling was het afstemmen van de prestaties van de nieuwe, duurzamere afsluittapes voor dozen op de gevestigde producten. tesa onderwierp alle tapes aan een reeks dynamische valproeven met dozen van enkel en dubbel golfkarton op verschillende hoogtes om de beschermende werking en het hoofddoel van de verpakking te garanderen. 
Verder hoeven klanten de duurzamere papieren verpakkingstapes aan het "einde van de levensduur" niet van het karton te scheiden. Ze kunnen samen met karton worden afgevoerd zonder het recyclingproces volgens INGEDE Methode 12 in gevaar te brengen. 

Tape op papierbasis

tesa® 60408, een tape in het portfolio op papierbasis, is volgens tesa een sterke en robuuste tape die een oplossing is voor lichte en middelzware verpakkingstoepassingen waar topprestaties vereist zijn. Het papier dat voor de drager wordt gebruikt, is afkomstig van gecertificeerde, goed beheerde bossen of andere gecontroleerde bronnen. Dankzij het specifieke productontwerp bevat tesa® 60408 92% biobased carbon, gecertificeerd door en met de hoogste status van DIN CERTCO. 

Tape op foliebasis

Twee verpakkingstapes op foliebasis ondersteunen het assortiment papieren afsluittapes voor dozen. De verpakkingstapes op basis van folie gebruiken twee innovatieve dragermaterialen, die de volgende stap naar meer duurzaamheid zijn. Post-consumer gerecycled (PCR) PET en PLA vormen volgens tesa solide en duurzamere oplossingen en bieden extra transparante opties voor middelzware tot zware verpakkingen. 

Tape met rPET

Een voorbeeld van het assortiment op foliebasis is tesa® 60412 recycled PET verpakkingstape, de eerste verpakkingstape van tesa die 70% PCR PET in de drager gebruikt en is verkrijgbaar in transparant, bruin en wit. Deze tape is bedrukbaar met de meeste soorten inktsystemen – een extra troef voor klanten die hun verpakking voorzien van hun logo. Deze op folie gebaseerde tape is getest volgens INGEDE-methode 12, waardoor de recyclingvriendelijkheid ervan gegarandeerd is, aldus de fabrikant.
Artikel delen