De recyclebare broodclips van Moonen Packaging

Duurzame en recyclebare broodclip Moonen Packaging

De recyclebare broodclips van Moonen Packaging

De impact van plastic op het milieu is groot. En ook al zijn plastic broodclips klein, ze dragen bij aan het probleem. Niet voor niets leiden ze tot veel ergernis bij consumenten, retailers en recyclingbedrijven. De broodclips zijn te klein voor een goede verwerking in de recycling en eindigen vaak als zwerfval. Goed nieuws: vanaf eind februari ligt er in de webshop van Moonen Packaging een kartonnen broodclip, met alle voordelen van dien. 

Voldoen aan de eisen

Moonen Packaging heeft de afgelopen jaren gezocht naar een duurzaam alternatief voor de plastic broodclip. Martijn Walters, Sustainable Key-accountmagager Retail: ‘De eerste varianten voldeden niet aan de eisen van het product. De zaksluiters waren te slap, braken af of konden niet meermalig worden gebruikt. In 2022 vonden wij een composteerbaar clipje van cellulose en katoenresten, dat wij met succes introduceerden binnen Retail Nederland.’

 

‘De kartonnen broodclip is diepvriesbestendig en kan bij het oud papier voor recycling.’

Bij het oud papier

‘Daarmee eindigde onze zoektocht niet en inmiddels hebben we ook een kartonnen broodclipje getest. Het grote voordeel hiervan is dat deze diepvriesbestendig is en bij het oud papier kan voor recycling. Ook qua prijsniveau is de kartonnen broodclip interessanter dan de composteerbare variant. Vanaf eind februari is de kartonnen broodclip verkrijgbaar via onze webshop’, aldus Walters. 

Artikel delen