Diageo test papieren flessen voor Baileys Irish Cream Liqueur

Diageo gaat papieren verpakkingen testen voor Baileys, de Original Irish Cream Liqueur.

Diageo test papieren flessen voor Baileys Irish Cream Liqueur

Diageo gaat papieren verpakkingen testen voor Baileys, de Original Irish Cream Liqueur. In samenwerking met PA Consulting, als onderdeel van het Bottle Collective met PA en PulPac, test Diageo een dry moulded fibre fles die voor 90% uit papier bestaat, met een dunne plastic voering en een folieverzegeling.

 

De fles is ontworpen voor recycling in standaard papierstromen en vereist niet dat consumenten de plastic voering van de papieren fles scheiden bij het weggooien. De proefversie van 2.000 flessen is voor Baileys in miniformaat (80 ml) tijdens het Time Out Festival in Barcelona op 25 en 26 mei.

Dit is Diageo's eerste consumentgerichte proef met papieren flessen en zal testen hoe de flessen van de vullocatie in Ierland naar Barcelona reizen, hoe consumenten omgaan met het materiaal en hoe zij de duurzaamheidsreferenties begrijpen.

Diageo-paper-bottle

Papieren fles voor duurzame consument

‘Als het om onze verpakkingen gaat, kiezen we voor een benadering van vooruitgang boven perfectie, wetende dat onze verpakkingen mee zullen moeten evolueren met de behoeften van de consument en technologische vooruitgang’, zegt Ewan Andrew, logistiek directeur Diageo. ‘De consument wordt steeds bewuster van duurzaamheid en wij geloven dat we aan die behoefte kunnen voldoen door ons ontwerp en onze innovatie te gebruiken om premiumproducten en duurzamere oplossingen samen te brengen.’

 

‘We zijn verheugd dat de Diageo Baileys Minis nu op de consumentenmarkt terechtkomen’, zegt Jamie Stone, design- en innovatie-expert bij PA. ‘Flessen van dry moulded fibres zijn een enorme stap voorwaarts en zetten nieuwe normen in de wereld van duurzamere verpakkingen. Maar dit is nog maar het begin. De dry moulded fibre technologie van PulPac heeft een enorm potentieel: het is niet alleen waterbesparend, energie-efficiënt en recyclebaar, maar ook haalbaar bij commerciële productiesnelheden en schaalgrootte.’

‘Door samen te werken met Diageo en andere organisaties via onze Bottle and Blister Pack Collectives hebben we de middelen kunnen bundelen en de time-to-market voor deze belangrijke innovatie dramatisch kunnen versnellen.’

 

Johnnie Walker in papier

Diageo onderzoekt papierformaten in zijn bredere portfolio. Het bedrijf is lid van het Pulpex-consortium en blijft zijn concept Johnnie Walker op papier gebaseerde fles, dat zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt, ontwikkelen en intern testen, samen met andere op papier gebaseerde flesconcepten.

Het bedrijf ontwikkelt ook een door Diageo ontworpen, spiraalgewonden fles op papierbasis samen met Don Papa, het Filippijnse rummerk. De fles wordt momenteel getest op haalbaarheid en zal naar verwachting voor 90% uit papier bestaan. De fles is ontworpen om de kartonnen geschenkdoos rond de fles te verwijderen, zodat de illusie ontstaat van een geschenkdoos die in feite de hele fles is.

Artikel delen