DS Smith lanceert een innovatief e-commerce verpakkingsconcept

DS Smith ontwikkelde een innovatieve duurzame Playmobil-verpakking.

DS Smith lanceert een innovatief e-commerce verpakkingsconcept

DS Smith heeft samen met de geobra Brandstätter Group, fabrikant van Playmobil, een 2-in-1 verpakkingsoplossing ontwikkeld. De oplossing is met name bestemd voor online retail en spaart natuurlijke hulpbronnen door zowel als verzenddoos als productverpakking te dienen. 

Voor de Playmobil-luchthavenset ontwikkelde het bedrijf een innovatief en duurzaam e-commerce verpakkingsconcept voor de fabrikant van systeemspeelgoed.MOLL9387 (Large) De verpakking toont de ingesloten speelwereld aan de buitenkant in één kleur en dient tevens als de verzendverpakking, waardoor een extra verpakking voor verzending overbodig is. De doos is eenvoudig om te draaien en verandert van verzendverpakking in een Playmobil-verpakking die zo als cadeauMOLL9641 (Large) kan worden gegeven, informeert de verpakkingsproducent. 

 

 

'De volledige recyclebaarheid van het materiaal is één van de kenmerken waarop wordt gelet in het geval van verpakkingen’

DS Smith: ‘Recyclebare omkeerbare verpakking’  

'Wij werken nauw samen met onze klanten om nieuwe en betere manieren te ontwikkelen om de duurzaamheid van hun verpakkingen te optimaliseren. Het thema duurzaamheid speelt een grote rol in e-commerce, omdat consumenten ook hier steeds meer waarde hechten aan verantwoorde en grondstofbesparende verpakkingen. De volledige recyclebaarheid van het materiaal is één van de kenmerken waarop wordt gelet in het geval van verpakkingen’, zegt Michael Kullmann, account manager bij DS Smith. ‘De verzendklare verpakking die we voor Playmobil hebben ontworpen heeft als bijkomend voordeel dat er geen onnodige lege ruimte wordt getransporteerd door de optimalisatie van de toeleveringsketen. Eén van onze grootste doelstellingen bij e-commerce is het ontwerpen en optimaliseren van materialen om zo goed mogelijk aan de transportvereisten te voldoen en tegelijkertijd het afval en de verzendingsvolumes te verminderen. De op maat gemaakte verpakkingsoplossing is 100% recyclebaar en kan dus na terugkeer in de materiaalkringloop opnieuw worden verwerkt tot nieuwe, recyclebare golfkartonnen verpakkingen.’ 

DS Smith: E-commerce verpakking en speelgoeddoos in één. De nieuwee-commerce verpakking van DS Smith.
Verpakkingsproducent DS Smith heeft een duurzame verzendverpakking ontwikkeld voor Playmobil. DS Smith ontwikkelt een innovatief e-commerce verpakkingsconcept voor Playmobil.
Artikel delen